25 anys fent bategar el català

CNL de Barcelona

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Català a taula, cursos adaptats a professionals de l'hostaleria

Català a taula és un curs per aconseguir nocions de català bàsic per a l'atenció al client en bars i restaurants.

  • Vols prendre nota en català?
  • Vols oferir el menú del dia en català? 
  • Vols explicar què porta un plat en català?

Amplia les teves oportunitats laborals en el camp de la restauració!

Català a taula: curs de 20 hores per a cambrers i cambreres que encara no poden atendre en català els seus clients.

Nova etapa

El curs 2013-2014, el CNL de Barcelona va rellançar el programa Català a taula amb imatge i continguts renovats. Aquest programa, nascut el 2006, s'adreça a bars i restaurants de la ciutat de Barcelona per fomentar l'ús de la llengua catalana en l'àmbit de la restauració.

Amb aquest programa el CNL de Barcelona dóna a conèixer els drets lingüístics dels consumidors, recollits al Codi de consum de Catalunya, a la vegada que ofereix assessorament lingüístic i formació gratuïta al personal dels establiments.

Avantatges per als establiments adherits a Català a taula

Els establiments adherits a Català a taula, que s'identifiquen amb un adhesiu, gaudiran dels següents avantatges:

  • promocions gratuïtes a través de la pàgina web i les xarxes socials del CNL
  • inscripció preferent del seu personal als cursos de Català a taula
  • assessorament lingüístic, si els cal

Adhesiu identificador dels establiments adherits.

Des de l'any 2006, en què va començar aquest programa al CNL de Barcelona, 2.246 professionals del sector de l'hostaleria i la restauració han fet el curs específic de Català a taula.

L'any 2012 408 alumnes es van inscriure als cursos de Català a taula del CNL de Barcelona. Val a dir dir que el 2010, l’edició dels nous materials didàctics específics i l’estreta col·laboració i participació de les associacions, entitats i establiments del sector va fer augmentar més del doble el nombre de cursos.
 

Objectius

Aquests cursos tenen un doble objectiu: d'una banda, aconseguir que el personal que treballa en el sector de la restauració tingui la capacitat d'atendre els clients en català i, de l'altra, que l'ús de la llengua es generalitzi també en les comunicacions escrites més bàsiques (menús, plats del dia, ofertes, etc.).

Més informació

Notícia de BTV sobre un curs de Català a Taula realitzat a Les Corts (març 2011)

El programa Català a taula tanca el curs 2010-2011 amb noves propostes

Català a taula incorpora nous materials pedagògics (2010)

Català a taula, article publicat a la revista Llengua i ús el primer quadrimestre de 2007

Català a taula i els col·lectius d'immigrants (Annex 1 de l'article Català a taula publicat a Llengua i ús)


Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes