El CNL de l’Alt Penedès i el Garraf celebra el Dia Mundial de la Poesia

Activitats complementàries

La ILC escull el poema "M'he estimat molt la vida", de Vicent Andrés Estellés, traduït a 22 llengües

Vilafranca del Penedès

Com cada any, voluntaris, aprenents i alumnes dels cursos de català van participar en la lectura del poema "M'he estimat molt la vida", de Vicent Andrés Estellés, escollit per la Institució de les Lletres Catalanes (ILC) per ser recitat a tot Catalunya. L'acte, que va organitzar l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès amb la col·laboració del Servei de Català de Vilafranca i l'Alt Penedès, va servir per celebrar el Dia Mundial de la Poesia a la capital de l'Alt Penedès. Un total de 7 persones van llegir el poema en diverses llengües: català, castellà, urdú, àrab, xinès, italià...

Després de la lectura, hi va haver una actuació poètica a càrrec d'Eduard Carmona, que va recitar poesia de Vicent Andrés Estellés.

Sant Sadurní d'Anoia

Les parelles lingüístiques del Voluntariat per la Llengua a Sant Sadurní d'Anoia van fer la primera trobada de l'any coincidint amb l'inici de la primavera i amb el Dia Mundial de la Poesia. Voluntaris i aprenents van compartir alguns poemes; van parlar del poeta Vicent Andrés Estellés, de qui enguany se celebra el centenari del naixement, i van llegir, en català i en altres llengües, el poema d'aquest autor triat per la ILC. A la trobada no hi va faltar un brindis de celebració.

Cubelles

La Biblioteca Mossèn Jaume Avinyó, de Cubelles, i el Servei de Català del Garraf i de Vilanova i la Geltrú van organitzar una trobada poètica per celebrar el Dia Mundial de la Poesia. L'acte va aplegar una cinquantena de persones, entre les quals hi havia una desena de parelles lingüístiques del programa Voluntariat per la llengua al Garraf.

Els voluntaris i aprenents van obsequiar els assistents amb la lectura del poema "M'he estimat molt la vida" en les principals llengües de l'Estat espanyol i algunes d'estrangeres, entre les quals l'anglès, el rus, l'ucraïnès i l'esperanto.

Vols compartir aquesta notícia?