Més d’un centenar d’alumnes vilanovins practiquen català als comerços durant el 2023

Voluntariat per la llengua, De la competència a l'ús

La xarxa d'establiments col·laboradors reben 323 visites dels aprenents de català de Vilanova i la Geltrú

Activitat complementària

Durant el 2023 s'han organitzat tres edicions de les pràctiques de compra en català en la trentena d'establiments col·laboradors del Voluntariat per la llengua (VxL) de Vilanova i la Geltrú: una al març, una altra al maig i l'última al novembre. Els alumnes dels nivells bàsics i elementals fan aquesta activitat de pràctica oral del català fora de l'aula com una activitat complementària del curs.

Els establiments col·laboradors del VxL es comprometen a garantir que les persones que vagin a l'establiment trobaran facilitats per expressar-se i ser ateses en català, encara que el parlin amb dificultat. És a dir, a atendre'ls en català sempre que sigui possible.

Pràctiques lingüístiques a Finques Montané.
Pràctiques lingüístiques a Magatzems Chacón.

Manteniment del suport

La majoria dels establiments col·laboradors han estat donant suport a aquestes pràctiques durant més de deu anys. També n'hi ha alguns que es van adherir per primer cop al VxL al 2023 i al començament del 2024 se n'hi han afegit també dos més: la botiga de roba de dona IDEAS, del carrer de Sant Gregori, núm. 6, i l'empresa de serveis informàtics Telemàtic, del carrer de Sant Sebastià, núm. 7.

Ideas, nou establiment col·laborador del VxL.

En total, hi ha 29 punts de venda a la ciutat on els aprenents de català fan l'activitat de pràctica de compra en català. Es poden consultar tots els establiments col·laboradors de Vilanova i la Geltrú clicant aquí.

Nova edició

Des del 21 de febrer al 7 de març una cinquantena d'aprenents triaran tres establiments per visitar i practicar-hi una conversa en català en funció de les habilitats apreses a l'aula.

En cadascun dels tres trimestres en què s'organitzen cursos de català entre el mes de setembre i el de juny es proposen activitats diverses als aprenents que els ajudin a posar en pràctica la capacitat de parlar en català en converses quotidianes. Les pràctiques de compra són una de les activitats que tenen més participació de l'alumnat.

Vols compartir aquesta notícia?