S'actualitza 'Aprenem català des de l'urdú', la guia per aprendre català adreçada a la comunitat de parla urdú

CPNL

Cultura actualitza i reedita la publicació Aprenem català des de l'urdú, editada per primera vegada el 2010

La Secretaria de Política Lingüística actualitza i reedita la publicació Aprenem català des de l'urdú, amb l'objectiu de fer arribar la versió renovada al col·lectiu de persones de parla urdú que volen aprendre la llengua catalana.

El llibre, publicat en paper i en format digital, que es pot descarregar complet des de la pàgina web de Llengua catalana, està estructurat en tres apartats: Informació bàsica, Català, llengua d'acollida i Comencem a parlar.

El primer capítol facilita informació general sobre Catalunya i la llengua catalana, i es fa una aproximació al català des de l'urdú. Els apartats Català, llengua d'acollida i Comencem a parlar estan formats per deu unitats que presenten temes habituals de la vida quotidiana a través de diàlegs (les persones, la casa i l'entorn, la salut, etc.). Els diàlegs del primer apartat són més curts i senzills i s'acompanyen de vocabulari bàsic relacionat amb el tema que es treballa. Els diàlegs del segon apartat, Comencem a parlar, són més llargs i elaborats.

Els diàlegs d'aquesta publicació, com els de tota la col·lecció Aprenem català des de…, també estan disponibles en àudio. Els arxius MP3 es poden descarregar al dispositiu mòbil i escoltar tant en urdú com en català.
 

Col·lecció "Aprenem català des de…"

La col·lecció "Aprenem català des de..." s'adreça a la població catalana que té com a llengua primera una llengua diferent del català. Els materials proporcionen un primer contacte amb la llengua catalana, alhora que permeten entendre i practicar frases quotidianes, tot facilitant les comunicacions amb la societat d'acollida. El material està disponible en les llengües següents: anglès, amazic, àrab, espanyol, francès, hindi, panjabi, romanès, rus, urdú i xinès. Els continguts es poden consultar i descarregar, tant els PDF com els fitxers d'àudio.

L'acolliment lingüístic i la promoció de recursos per a l'aprenentatge del català a les persones que no el saben parlar són prioritaris per a la Secretaria de Política Lingüística i el Consorci per a la Normalització Lingüística. A més de materials de suport com "Viure a Catalunya. Aprenem català des de…" o els que s'ofereixen a l'apartat d'Acolliment lingüístic del web de llengua catalana, Política Lingüística impulsa una àmplia oferta de formació en llengua catalana per a persones adultes mitjançant el Consorci per a la Normalització Lingüística, organització que desplega territorialment programes específics per facilitar la integració lingüística com el Voluntariat per la llengua.

Vols compartir aquesta notícia?