El Voluntariat per la llengua tanca un octubre ple d’activitats a Cubelles

Voluntariat per la llengua

Sortides culturals, una conferència i la tertúlia del VxL són les activitats que s'han fet

En els darrers dies, el Servei de Català del Garraf i Vilanova i la Geltrú, a través del Voluntariat per la llengua (VxL), s'ha sumat a una sèrie d'activitats a Cubelles que inviten els assistents a descobrir i aprofundir en una de les figures més destacades de la nostra literatura: Francesc Vicent Garcia i Ferrandis, més conegut pel sobrenom de rector de Vallfogona (1579-1623).

El rector de Vallfogona

Una d'aquestes activitats va ser la conferència "El rector de Vallfogona, un personatge del poble", que Queti Vinyals, tècnica del Consorci per a la Normalització Lingüística, va fer el 20 d'octubre passat a la sala d'actes del Centre Parroquial de Santa Maria de Cubelles. L'acte el va organitzar el Grup d'Estudis Cubellencs Amics del Castell, entitat adherida al Voluntariat per la Llengua des del 2013.

La conferència va anar acompanyada d'una visita a Vallfogona de Riucorb, Vallbona de les Monges i Santes Creus organitzada pel Grup d'Estudis Cubellencs Amics del Castell junt amb el CNL de l'Alt Penedès i el Garraf. La sortida, programada pel 22 d'octubre passat, va aplegar una quarantena d'assistents i tenia l'objectiu de fer una ruta literària que recorregués els carrers i els paisatges en els quals va viure el poeta.

Tertúlia del VxL

Per acomiadar l'octubre, el dijous 26 es va celebrar la tertúlia del Voluntariat per la Llengua. Aquesta trobada mensual, programada per al darrer dijous de cada mes a la Biblioteca Municipal Mossèn Avinyó de Cubelles, ofereix un espai de trobada per a parelles lingüístiques perquè puguin dialogar entre elles sobre un tema específic.

El motiu d'aquest mes va estar lligat al vintè aniversari del VxL i les persones que van acudir a la cita van compartir diverses anècdotes viscudes al llarg de la seva experiència com a voluntaris i aprenents. La trobada va finalitzar amb un espectacle de màgia a càrrec d'Isidre Rosell, el voluntari més veterà del programa a Cubelles.

Vols compartir aquesta notícia?