Les parelles lingüístiques de l’escola Pau Boada i de Gelida celebren el final de curs

Voluntariat per la llengua

Els participants fan una valoració positiva de les propostes que animen a parlar en català

Pau Boada: VxL i Xerrem Junts

El 24 de maig una quinzena de persones es van reunir a l'escola Pau Boada, de Vilafranca del Penedès, per celebrar el final de curs del Voluntariat per la llengua (VxL) i del Xerrem Junts, que promou la Coordinadora d'Associacions per la Llengua Catalana (CAL).

La trobada tenia com a objectiu valorar el funcionament de l'edició del VxL que es va iniciar al mes de febrer amb 5 voluntàries i 7 aprenentes, entre trios i parelles lingüístiques, i del Xerrem Junts. Aquests espais socials de trobada i comunicació en català han permès que, des del mes de gener, petits grups de mares aprenentes (xerraires) s'hagin anat trobant setmanalment amb voluntàries (guies) per parlar en català.

Mentre es compartia un bon berenar, una parella lingüística, la Maite i la Ouafa, van llegir a la resta d'assistents el poema "Podries", de Joana Raspall, que s'havien preparat prèviament. Al final de la sessió es van repartir els diplomes de participació al VxL.

A més de les voluntàries i aprenentes que van participar a la sessió de tancament del curs, també hi van assistir la directora i la tècnica d'Integració Social de l'escola, Imma Badell i Pilar Arbòs; Saoka Kingolo, de la CAL, i Gemma Garcia, del Servei de Català.

Des de l'any 2018, l'escola Pau Boada forma part de les entitats i organismes adherits al VxL.

Gelida

L'1 de juny es va organitzar una trobada per celebrar el final de curs del VxL a Gelida. En aquesta sessió, hi van participar una dotzena de persones. També hi va assistir la tècnica d'Educació, Cristina Mollà, i, per part del Servei de Català de Vilafranca i l'Alt Penedès, la dinamitzadora del programa del VxL, Gemma Garcia. L'activitat es va fer a l'Escorxador.

Durant aquest últim període hi ha hagut en funcionament 14 parelles lingüístiques i algun trio.

Voluntaris i aprenents van valorar el curs del VxL amb satisfacció i agraïment. Tot i que la majoria de parelles es van trobar presencialment, una parella va fer les converses virtualment entre Catalunya i Taiwan, com ja havien fet el curs anterior. L'aprenenta, la Chia Chi, en va escriure un article que es va publicar al blog del VxL.

Durant l'acte es van repartir els diplomes a la participació i es va fer un pica-pica de comiat. Per acabar, es va organitzar un joc de taula que havia creat el grup gelidenc.

L'Ajuntament de Gelida forma part de les entitats i organismes adherits al VxL i dona suport al programa des de l'any 2008.

Vols compartir aquesta notícia?