25 anys fent bategar el català

CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Divendres, 26 de maig de 2017

La Biblioteca Josep Pla de les Roquetes se suma als punts d’inscripció del VxL

Les persones usuàries de la Biblioteca Josep Pla de les Roquetes trobaran a partir d'ara el punt d'inscripció del Voluntariat per la llengua (VxL) amb la informació del programa, l'urna i les butlletes per apuntar-s'hi.

La Biblioteca Josep Pla de les Roquetes se suma als punts d’inscripció del VxL

El "Racó de català" és un espai que la Biblioteca Josep Pla de les Roquetes ofereix a les persones usuàries perquè puguin consultar llibres, recursos i altres informacions relacionades amb les campanyes per fomentar el coneixement i l'ús de la llengua. Ara hi ha incorporat també l'urna del VxL, amb les butlletes i la informació del programa, perquè les persones interessades s'hi puguin inscriure.

Tothom que vulgui apuntar-s'hi, com a aprenent o com a voluntari, haurà d'omplir la butlleta d'inscripció i dipositar-la a l'urna. Després, tan aviat com sigui possible, el Servei de Català de les Roquetes s'hi posarà en contacte per formalitzar la inscripció.

Voluntariat per la llengua

El VxL es basa en la pràctica de les converses en català a partir de la creació de parelles lingüístiques, formades per un voluntari, que parla català fluidament, i un aprenent, que ja parla el català i necessita reforçar-ne la seguretat i adquirir-ne més fluïdesa. Aquestes parelles es coordinen des del Servei de Català, que s'encarrega de presentar-les, donar-los les orientacions, els materials de suport i de fer-ne el seguiment.

Les trobades consisteixen a dedicar una hora a la setmana a conversar en català, a l'hora i en el lloc que els participants convenen, durant deu setmanes. El VxL també ofereix als participants la possibilitat de conèixer tant el territori com la cultura o la societat del país on viuen i d'intercanviar i compartir els costums i la història de les persones que han vingut a viure a Catalunya.


CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes