25 anys fent bategar el català

CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Dimecres, 24 de maig de 2017

55 textos participen en el II Concurs d’autobiografies lúdiques “A què jugaves quan eres petit?”

El Servei de Català del Garraf i Vilanova i la Geltrú ha organitzat el concurs dins de la campanya de la Direcció General de Política Lingüística  "I tu, jugues en català?" per fomentar el joc en aquesta llengua.

55 textos participen en el II Concurs d’autobiografies lúdiques “A què jugaves quan eres petit?”

Des del 3 d'abril al 3 de maig els alumnes dels cursos de català tenien temps de treballar a classe com s'escriu una autobiografia lúdica. De tots els que van redactar les seves experiències personals de joc, alguns es van decidir a participar en la segona edició del concurs "A què jugaves quan eres petit?" que el Servei de Català ha organitzat, amb la col·laboració de les quatre botigues de joguines de Vilanova i la Geltrú adherides a la campanya "I tu, jugues en català?".

Participació

El concurs d'autobiografies lúdiques estava obert als aprenents de català del Centre de Normalització Lingüística de l'Alt Penedès i el Garraf, a l'Escola d'Adults Teresa Mañé i a la ciutadania en general. Finalment, s'han presentat al concurs 55 textos - 53 d'escrits i 2 d'orals- de procedència variada. N'hi ha 18 que són d'alumnes d'A1 i A2 de l'Escola d'Adults Teresa Mañé; 34 que han estat escrits per alumnes de Vilanova, de Cubelles, de Sitges, de Vilafranca i d'altres localitats del nostre àmbit territorial, i, finalment, 3 que provenen de participants d'altres municipis. Aquests textos han estat revisats pel professorat i han servit com a activitat complementària als cursos de català que estan fent la majoria dels participants.

Premis

Pel que fa al jurat, cadascuna de les quatre botigues que donaven suport a aquest concurs s'ha fet càrrec de la tria del text que els ha agradat més, entre el lot de 10 textos del mateix nivell d'aprenentatge que el Servei de Català havia seleccionat. Així, Imaginarium ha escollit la millor autobiografia de nivell A1 i A2, que ha estat la de l'alumna de l'Escola d'Adults Teresa Mañé, Asmaa Khairoun; Juguettos ha triat el text d'Imane Kechaoui, de nivell B1 de Vilafranca del Penedès; Chacon ha escollit les aventures de Lourdes Beatriz Sandoval Navarrete, de Vilanova i la Geltrú, i Abacus ha premiat l'autobiografia de Roxana Guanes Rivarola, del nivell C1 de Vilanova i la Geltrú.

Finalment, les quatre guanyadores han recollit un joc en català a l'establiment que els ha atorgat el premi i, a més, han compartit el seu text amb la resta de companys de classe.


Cliqueu aquest bàner per llegir els relats guanyadors.

Aquesta activitat s'emmarca en la campanya de foment de l'ús de la llengua catalana en el lleure, la cultura i els jocs: "I tu, jugues en català?", creada per la Direcció General de Política Lingüística (DGPL) i impulsada pel Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL).


CNL de l'Alt Penedès i el Garraf
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes