25 anys fent bategar el català

Centres


Voluntariat per la llengua

Novetats Voluntariat per la llengua

 • - Divendres, 30 de març de 2007

  El Govern posa mitjans per estendre el programa “Voluntaris per la llengua” a totes les comarques

  Aquest migdia el secretari de Política Lingüística, Miquel Pueyo, i la directora de Planificació i Foment, Paquita Sanvicén, han presentat els 23 dinamitzadors i el nou servei web que estarà operatiu el 23 d’abril


  El Govern de la Generalitat vol donar un nou impuls al programa “Voluntaris per la llengua” per tal d’estendre’l de manera significativa a tot el territori. Per aquest motiu s’ha decidit que els Serveis Centrals i els 22 centres de normalització lingüística del Consorci per a la Normalització Lingüística tinguin un dinamitzador assignat exclusivament a aquest programa.

  A llarg d’aquest matí s’ha fet una sessió de formació adreçada a aquestes 23 persones, que seran les que tindran contacte personal amb les persones inscrites al programa, vetllaran per les sessions inicials de presentació del programa als voluntaris, i també seran les que proposaran la parella i en faran el seguiment.

  Una altra de les novetats per aconseguir donar més impuls al programa “Voluntaris per la llengua” és un nou servei web que estarà disponible a partir del 23 d’abril, diada de Sant Jordi. A través d’aquesta aplicació es pot fer la inscripció al programa i, segons les preferències que la persona interessada hi introdueix, proposa la possibles parelles que acabarà de seleccionar el dinamitzador. L’aplicació permetrà fer una gestió descentralitzada de les dades i conèixer millor el perfil dels voluntaris.

  El secretari de Política Lingüística, Miquel Pueyo, ha destacat que, a part d’aquestes novetats, la Secretaria de Política Lingüística continuarà amb la política de subvencions a les entitats que implanten aquest programa: “Aquest és un programa d’èxit gràcies a la iniciativa cívica, i el Govern el considera prioritari. Per això es continuarà la política de subvencions a les entitats que faciliten el programa als seus associats i que fan activitats complementàries, com coneixement de l’entorn.”

  La directora de Planificació i Foment de la Secretaria de Política Lingüística, Paquita Sanvicén, ha destacat que aquest és un programa que propicia la cohesió social: “Suposa un coneixement mutu i un enriquiment personal. S’enriqueix qui aprèn i també s’enriqueix el que ensenya.”.


Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter