25 anys fent bategar el català

Centres


Voluntariat per la llengua

Novetats Voluntariat per la llengua

 • CNL Girona - Dimecres, 10 de gener de 2007

  Conferència "Catalunya, un punt de vista" a Lloret de Mar

  L’Oficina de Català de Lloret de Mar va celebrar el Nadal convidant els seus alumnes a participar activament en la conferència que va fer Xavier Lamuela, professor de la Universitat de Girona i doctor en Llengües Romàniques, a la sala de plens de l’Ajuntament, el dia 14 de desembre a les 19.30 hores.

  L’Oficina de Català ha valorat l’acte molt positivament, tant pel contingut de la conferència com per la participació nombrosa del públic.

  Lamuela va encetar la conferència parlant del seu procés d’adopció de la llengua catalana, en tant que fill de pares aragonesos instal·lats a Barcelona a mitjan segle passat.

  identitat i sentiment d’adhesió


  Sobre la identitat personal, va resumir que en aquesta nostra era de globalització, sol ser una amalgama de pertinences afectives: al lloc on hem nascut s’afegeix el lloc on hem anat a viure per circumstàncies de la vida, amb un procés de socialització segona que fa que adaptem maneres de fer de la comunitat que ens acull.

  Tot i que va assegurar no tenir cap vareta màgica per preveure el futur, va dir que ell constatava que el grau d’adhesió al català de part dels nouvinguts era alt.

  Finalment, va dir que hi ha sectors, com l’ensenyament, on segurament s’han de pensar noves estratègies que tendeixin a fer de la diversitat lingüística un valor afegit.Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Google +
 • Twitter
 • Netvibes