25 anys fent bategar el català

Centres


Voluntariat per la llengua

Novetats Voluntariat per la llengua

 • CNL Vallès Occidental 3 - Dijous, 1 d'agost de 2019

  El Servei Local de Català de Sant Cugat del Vallès tanca un període intens i amb uns resultats positius pel que fa al nombre d’inscrits

  Durant aquests darrers dies de juliol, han tingut lloc moltes activitats que han estat la darrera de la seva sèrie.

  Per exemple, divendres 19 es va emetre el darrer programa de ràdio a Cugat.cat, en què no només s'han ofert diferents opcions per anomenar correctament els estris típics de l'estiu, sinó que s'hi ha pogut escoltar la cançó Vent que ve, del cantautor cabrenc (de Cabra del Camp) Joan-Lluís Parra. A la propera temporada, a mitjan setembre, Albert Masià i Mar Oñate tornaran a participar en el magazín A fons de divendres cada 15 dies, a la secció "L'anell al dit", amb reflexions sobre usos lingüístics, novetats filològiques, recomanacions i entrevistes vàries, sovint amb aportacions dels alumnes dels cursos de català.

   

  En canvi, pel que fa a mitjans de comunicació, durant l'estiu no s'interromp la col·laboració del Servei Local de Català amb la revista TOT Sant Cugat; a l'apartat "Ensenyament" encara hi trobareu els articles del 'Batecs de català'.

  Els darrers cursos del període 2018-19 van acabar el 25 de juliol amb les classes de dos intensius, un Inicial i un Bàsic 2. Els alumnes ho celebraven així de contents. 

   

  Els alumnes del Bàsic 2 tindran l'opció d'acabar el cicle de nivell A2 del marc de llengües europeu amb un Bàsic 3 intensiu al setembre i després incorporar-se a un Elemental a l'octubre. Els alumnes de l'Inicial podran reforçar coneixements amb un altre curs Inicial intensiu al setembre o bé seguir el procés d'aprenentatge amb un Bàsic 1 a l'octubre. 

  Amb aquests dos darrers cursos intensius de juliol, doncs, ja es poden obtenir les dades totals del període escolar. Han estat 40 cursos i 673 alumnes, de setembre del 2018 al juliol del 2019, la qual cosa suposa un increment de 6 cursos i 146 alumnes respecte del mateix període l'any anterior. Cal destacar l'increment de cursos i alumnes de nivell bàsic, per donar resposta adequada a la demanda de la població santcugatenca.

  Els dies 30 i 31 de juliol també hi ha hagut les darreres sessions dels grups de conversa que s'incentiven des del programa del Voluntariat per la llengua. Gràcies als voluntaris que presten desinteressadament el seu temps, cada dimarts a la tarda i cada dimecres al matí els alumnes que ho han desitjat s'han pogut reunir a la Casa de Cultura i a l'establiment col·laborador Oasi, per reforçar els coneixements orals de català. 

  ​​

  Durant aquesta mateixa setmana s'estan tancant també les negociacions amb dues botigues de Sant Cugat per fer-hi presentacions de jocs en català, concretament de l'empresa GdM, al novembre. Això vol dir que el proper trimestre ja es prepara força actiu: al setembre, cursos intensius i col·laboració amb Cugat.cat; a l'octubre, acte inaugural dels cursos i de la nova edició de parelles lingüístiques amb una convidada molt especial i molt coneguda per tots (se'n desvelarà el nom a la tornada de vacances); al novembre, presentacions de jocs de taula; i al desembre, acte de lliurament de premis dels guanyadors del Premi de narrativa Pi d'en Xandri, amb la col·laboració d'Òmnium Sant Cugat.

  Tot això no fora possible sense l'alt nivell d'implicació d'un equip que treballa coordinadament, coneixedor de la ciutat i ben convençut del projecte que representa treballar al Consorci per a la Normalització Lingüística. El dia 26 va tenir lloc la darrera reunió de coordinació de l'equip, per valorar les actuacions fetes fins ara i preveure les novetats del curs següent.

  El Servei Local de Català gaudirà d'unes merescudes vacances durant tot el mes d'agost i tornarà a obrir les seves portes al públic el 2 de setembre, en horari de matins. I del 17 al 27 de setembre, també les tardes de dimarts i dijous, de 16.30 a 19.30 h. Durant aquest període les matrícules són obertes; l'oferta de cursos es pot consultar en aquest mateix web. Les persones interessades a fer un C2 de gener a juny a distància, es poden posar en contacte amb el Servei Local de Català de Sant Cugat del Vallès mitjançant l'adreça santcugat@cpnl.cat.

  L'equip del SLC brinda pels usuaris, per la feina feta i per unes bones vacances!

  Enllaços relacionats


Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter