25 anys fent bategar el català

Centres


Voluntariat per la llengua

Novetats Voluntariat per la llengua

 • CNL Cornellà de Llobregat - Dijous, 11 d'octubre de 2018

  Pompeu Fabra protagonitza l'acte d'inici de cursos 2018-2019 del CNL de Cornellà

  El 10 d'octubre el CNL de Cornellà de Llobregat va retre homenatge a Pompeu Fabra en l'acte d'inici de curs 2018-2019. L'acte era inclòs dins dels actes de l'Any Pompeu Fabra.

  Una setantena de persones va assistir a l'Auditori de Sant Ildefons per sentir la conferència Pompeu Fabra, l'arquitecte del català literari del segle XX, a càrrec del professor Joan Costa. Una conferència organitzada per la Direcció General de Política Lingüística amb el suport del Consorci per a la Normalització Lingüística i l'Ajuntament de Cornellà de Llobregat.

  El director del CNL de Cornellà, Enric de Vilalta, va inaugurar el curs 2018-2019, remarcant la importància d'aprendre català i l'esforç que requereix aprendre una llengua. Amb la frase de l'escriptor i músic basc Joxean Artze "Una llengua no es perd perquè no l'aprenguin els que no la saben, sinó perquè deixen de parlar-la els que la coneixen", va emfasitzar la importància de fer servir el català, que cada aprenent se'l faci seu i el comparteixi. Tot seguit va recordar que el 2018 s'havia declarat Any Pompeu Fabra perquè se celebren els 150 anys del naixement del lingüista i els 100 de la publicació de la Gramàtica catalana. Tot seguit, va presentar Joan Costa, professor de la Universitat Pompeu Fabra.

  Costa va presentar la figura de Fabra com un arquitecte que va pretendre reformar la llengua catalana del seu temps, remarcant la seva formació d'enginyer. Va presentar l'obra fabriana i tot el material que es podia trobar a la xarxa d'Internet tant de la seva obra com de material per poder conèixer més a fons qui va ser aquest gramàtic tan il·lustre. D'altra banda, va demostrar el per què de la importància del Mestre i va descriure les característiques més destacades del seu caràcter per mitjà de la selecció de fragments de textos tant del propi Fabra com d'altres pensadors de l'època. El conferenciant va acabar amb un concurs perquè el públic hi participés. [La presentació de Joan Costa la trobareu com a fitxer adjunt en aquesta notícia.]

  Després d'un torn obert de preguntes, l'acte el va tancar Rocío García, regidora de Cultura i Igualtat i presidenta del Consell de Centre del CNL, que va destacar la importància de la llengua i la immersió lingüística i va acabar felicitant l'equip del CNL per la feina feta i per haver aconseguit augmentar les inscripcions als cursos de català d'enguany.

  Enllaços relacionats


Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Google +
 • Twitter
 • Netvibes