25 anys fent bategar el català

Centres


Recursos lingüístics
← Tornar al llistat de novetats

Novetats

 • Àmbit de Formació i Foment - Dijous, 13 de mar de 2014

  Softcatalà presenta un nou corrector gramatical i un nou diccionari de sinònims

  Softcatalà ha presentat aquest mes de març el nou corrector gramatical basat en LanguageTool i el diccionari de sinònims OpenThesuarus. Ambdós projectes estan basats en programari lliure i són d'ús gratuït.

  Corrector gramatical

  El corrector gramatical català LanguageTool conté més de 1.700 regles per detectar errors ortogràfics, gramaticals, tipogràfics i fer recomanacions d'estil. Es pot utilitzar via web o integrant-lo amb eines com el navegador Firefox o el paquet ofimàtic LibreOffice. El corrector està en desenvolupament continu i anirà millorant amb el temps i amb la col·laboració dels usuaris. Durant el passat mes de febrer, en període de proves de l'eina, va fer una mitjana de 45.000 correccions diàries. Aquest és el corrector que Softcatalà ha utilitzat per automatitzar la correcció, mitjançant un robot, de més de 200.000 errades gramaticals i ortogràfiques a la Viquipèdia en català.

  Diccionari de sinònims

  El diccionari de sinònims lliure OpenThesaurus es pot consultar via web o bé integrat dins del paquet ofimàtic lliure LibreOffice. Disposa de 14.126 termes, dels quals 8.121 són únics. Softcatalà, amb la col·laboració de l’alumnat de la Universitat Pompeu Fabra, ha treballat durant 4 anys per adaptar aquest diccionari al català. Softcatalà és una associació sense afany de lucre que treballa per a la difusió de la llengua catalana en el sector informàtic relacionat amb Internet i les noves tecnologies, a partir de la traducció de programari lliure i de distribució gratuïta.


Centres

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Google +
 • Twitter
 • Netvibes