No visualitzes correctament aquest correu? Llegeix-lo al nostre web.  
Consorci per a la Normalització Lingüística

Butlletí intern del CPNL

Febrer-març de 2015

6 Febrer-març de 2015 Edicions anteriors Segueix-nos per Twitter Facebook

Has de saber

Pujar

Balanç sobre la formació adreçada al personal del CPNL al llarg del 2014

Balanç sobre la formació adreçada al personal del CPNL al llarg del 2014

Al llarg de 2014 s'han rebut un total de 1.968 sol·licituds per assistir a cursos de Pla de formació del CPNL i  a activitats externes a la nostra organització. S'han desenvolupat  41 accions formatives, amb un total de 390 hores lectives, i s'ha sol·licitat assistir a un total de 124 activitats formatives externes diferents, entre les quals s'hi inclouen els cursos organitzats per l'EAPC i pel Departament de Cultura.

Més informació

Bones pràctiques guardonades amb el Premi SIRGA

Premis SirgaLes experiències que us presentem a continuació han estat guardonades amb el Premi SIRGA a les bones pràctiques lingüístiques. El Premi SIRGA es va convocar per primera vegada el passat setembre amb l'objectiu de fer visible i reconèixer la tasca que els professionals del Consorci estan duent a terme dia a dia, per crear comunitat entre els diversos professionals que hi treballem i per proumoure la innovació en totes aquelles tasques que desenvolupem per assolir els objectius que com a institució tenim encomanats.

 

Més informació

Què hi ha de nou?

Pujar

El CPNL homenatjarà quatre grans figures de la cultura catalana durant aquest 2015

Escriptors de l'nay 2015Enguany, el CPNL commemora els 25 anys de la mort de Manuel de Pedrolo i els 20 de l'adéu d'Ovidi Montllor i de Guillem d'Efak. Així mateix, també es commemora els 750 del naixement del cronista Ramon Muntaner. La implicació del CPNL en l'homenatge d'aquestes grans figures de la cultura catalana inclou l'organització de diversos actes per part dels CNL arreu del territori per divulgar-ne la seva obra i figura. El Consorci també es farà ressò d'aquestes commemoracions a la pàgina web de Llengua i Cultura, on al llarg de l'any s'hi publicaran totes les activitats que els CNL organitzin, i a les seves xarxes socials. A la pàgina inicial de la web del CPNL i a les pàgines de CNL es visualitzaran aleatòriament, cada cop que s'hi accedeixi, frases d'aquests autors i cantants.

Més informació

Saps que...

Pujar

Canvis de responsables

Com ja us vam informar en l'edició anterior, l'any 2014 es va caracteritzar per ser un any en el qual es van realitzar moltes convocatòries de selecció internes per accedir a càrrecs de diferent grau de responsabilitat.

L'any 2015 l'hem començat amb el tancament de diferents convocatòries de selecció interna iniciades durant el mes de novembre o desembre de 2014. Us informem de les incorporacions que s'han donat entre gener i març d'aquest any.

Més informació

Canvis en els exàmens de salut 2015

Us informem que el servei de prevenció aliè que gestionarà l'especialitat preventiva de la Medicina del Treball al CPNL durant el 2015 serà Prevencontrol, SA, empresa que ha resultat adjudicatària per a la prestació del servei.

Us recordem que la medicina del treball és l'especialitat medicosanitària que té com a finalitat principal l'anàlisi de l'impacte dels factors de risc als quals estan exposats els treballadors i les treballadores del CPNL en els seus llocs de treball i les alteracions de salut derivades de les condicions dels llocs de treball.

Més informació

Nosaltres

Pujar

Alexandra Sans Massó (CNL L’Heura), passió per l’escultura

L'art és una d'aquelles activitats que si la cultives et pot acompanyar tota la vida. No només no té edat, sinó que com més has viscut més en gaudeixes: més experiència, menys pors i més llibertat.

Vaig començar dibuixant, després va seguir la pintura..., però la tercera dimensió és molt especial. Això sí, necessites temps, espai per treballar, espai per emmagatzemar, materials i eines. Que n'és de car l'amor a l'art!

Més informació

Entrevista a Sònia Moll (CNL Roses)

Sònia Moll Gamboa (Barcelona, 1974) és llicenciada en filologia catalana i ha fet de correctora, editora, traductora, lingüista i professora. Ha publicat un bon nombre de poemes, alguns dels quals han estat traduïts al francès. Amb Non si malenunc (Viena Edicions, 2008), el seu primer llibre de poemes, va rebre el V Premi Sant Celoni de Poesia. El 2012 va rebre el premi de narrativa 25 d'Abril de Benissa per l'obra Creixen malgrat tot les tulipes (Viena Edicions, 2013). Amb la pianista Clara Peya han creat el recital Carta Blanca, amb textos sobretot de l'últim llibre, I Déu en algun lloc, publicat el 2014 per Cafè Central/Eumo a la col·lecció Jardins de Samarcanda. També és autora del blog "La vida té vida pròpia", que pretén ser un espai per explorar noves vies d'expressió i creativitat, sobretot en prosa poètica.

Més informació

Lleure

Pujar

Quarta edició de la xarxa d’arts escèniques amateurs ESPAI A

Quarta edició de la xarxa d’arts escèniques amateurs ESPAI A

Un any més es presenta l'Espai A, un circuit d'arts escèniques amateurs, creat el 2011, que uneix esforços de diversos agents culturals del país, amb el suport de la Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, coordinat per la Federació d'Ateneus de Catalunya i amb la col·laboració de Moviment Coral Català, Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya, Federació Catalana de Societats Musicals Agrupament d'Esbarts Dansaires.

Més informació

El portal del Cinema en català es renova i el CINC estrena imatge

El portal del Cinema en català es renova i el CINC estrena imatge

El Departament de Cultura ha renovat el portal de Cinema en català, que recull l'oferta de cinema disponible, tant pel que fa a la producció pròpia com a les pel·lícules doblades o subtitulades. El nou portal incorpora informació sobre la versió de cada sessió cinematogràfica (versió original, versió doblada, versió original subtitulada en català) i ofereix dades obertes per a la redifusió de la informació. Tot el portal web es presenta amb una imatge corporativa renovada i més atractiva.

Més informació

Destaquem

VxL (sense 25 anys) Revisions mèdiques Llengua i cultura

Equip de redacció

  • Viqui Sanz (Àmbit de Projecció)
  • Neus Díaz-Santos (Àmbit de Formació i Foment)
  • Ferran Àlvarez (Àmbit de Serveis Generals)
  • Cristina Aguilera (Àmbit de Projecció)
  • Jordi Darder (Àmbit de Projecció)
  • Joan Vilarnau (Àmbit de Projecció)
Llicència de Creative Commons 2015 Consorci per a la Normalització Lingüística