No visualitzes correctament aquest correu? Llegeix-lo al nostre web.  
Consorci per a la Normalització Lingüística

Portes Obertes

Butlletí electrònic sobre llengua per a comerços i empreses

36 Abril de 2017 Edicions anteriors Segueix-nos per Twitter Facebook

Comunicació escrita

Pujar

Fonts de consulta

La població activa del nostre país té uns coneixements de llengua que poden variar força segons l'edat de cadascú. Les generacions que no van tenir ocasió d'aprendre el català a l'escola o bé les persones que han vingut a viure aquí des de llocs molt diversos i que van arribar en edat adulta presenten un índex de coneixement més baix del català escrit.

Per això, resulta molt útil tenir a mà fonts de consulta que permetin resoldre dubtes puntuals, que ajudin a corregir un text o a traduir-lo al català des d'una altra llengua. Hi ha força punts d'informació a Internet que recullen recursos per millorar la qualitat lingüística d'un text en català.

Aquí us en presentem un que ha elaborat el diari digital Lliure i millor en el seu apartat 'Eines i recursos'. Us recomanem que hi feu una ullada i que pregueu nota dels recursos que us puguin ajudar a mostrar una bona imatge lingüística.

Fonts de consulta

Comunicació oral

Pujar

Nou web al servei de les empreses

El nou web del Consorci per a la Normalització Lingüística dedicat a l'empresa permet estar al dia dels serveis que el CPNL facilita perquè l'empresa pugui utilitzar o millorar la comunicació en llengua catalana.

A l'apartat "Formació a mida" s'hi recull tota la tipologia de cursos que impartim: cursos de comunicació oral i escrita, cursos generals i especialitzats, en modalitat presencial, combinada i en línia.

En l'apartat "Consultoria lingüística" s'hi apleguen serveis com el Voluntariat per la llengua adreçat a les empreses, sessions formatives (de recursos lingüístics en línia, de llenguatge no sexista, etc.) o assessorament en selecció de personal vinculat a l'àmbit lingüístic.

imatge

Trobareu tots els nostres serveis detallats en aquest enllaç: www.cpnl.cat/empresa

Més informació

Nou web al servei de les empreses

Bones pràctiques

Pujar

II Concurs Relats per al cafetó a Sant Pere de Ribes

II Concurs Relats per al cafetó a Sant Pere de Ribes

El concurs 'Relats per al cafetó' està organitzat per l'associació de comerciants Fem Ribes i el Servei Local de Català (SLC) de Sant Pere de Ribes. S'han acceptat relats que se situen o tenen com a tema qualsevol aspecte real o fictici relacionat amb els comerços de Ribes, amb la voluntat de fusionar el comerç amb la cultura.

En aquesta segona edició, s'hi han presentat 6 relats que han quedat recollits en una publicació que es podrà trobar a tots els bars i cafeteries associats a Fem Ribes perquè els clients puguin gaudir d'un moment de lectura mentre fan un cafè.

El dissabte 22 d'abril, coincidint amb la celebració de Sant Jordi, es va fer l'acte de lliurament dels premis del II Concurs Relats per al cafetó a la gelateria La Xixonenca.

Podeu llegir els relats presentats al concurs en aquest enllaç.

Premis Alimara a la qualitat turística

Premis Alimara a la qualitat turística

A l'abril el Campus internacional de Turisme, Hoteleria i Gastronomia CETT-UB, ha acollit el lliurament dels Premis Alimara a la promoció turística nacional i internacional. S'han lliurat 14 premis Alimara que han recaigut en 12 campanyes de promoció turística.

Tots els guardonats han estat premiats per haver sobresortit, durant el 2016 i principis del 2017, per la qualitat del material generat en la promoció turística nacional i internacional. El Premi Alimara CAT, que s'entrega conjuntament amb la Direcció General de Política Lingüística i Direcció General de Turisme de la Generalitat de Catalunya, ha recaigut en la campanya Club Enoturista "Priorat Terroir" de l'Associació Priorat Enoturisme. El jurat ha valorat la bona qualitat lingüística dels textos escrits de la campanya, la varietat de formats de presentació de la informació, i en destaca la comunicació clara i trilingüe de tota la campanya en tres idiomes, català, castellà i anglès.

Podeu visitar el web de "Priorat Terroir" aquí.

Notícies de llengua

Pujar

Sessions sobre llengua i marc legal per a emprenedors de la Mancomunitat Penedès Garraf

Sessions sobre llengua i marc legal per a emprenedors de la Mancomunitat Penedès Garraf

Durant el 2017 es faran 6 sessions sobre llengua i marc legal en els diferents cursos que organitza la Mancomunitat Penedès Garraf als municipis en què presten el servei d'assessorament per a emprenedors.

En cadascun dels cursos previstos s'inclou la sessió 'En quina llengua hem d'atendre els clients?' que presenta el marc legal bàsic que han de conèixer les empreses amb relació a la llengua catalana, els serveis que el CPNL presta als emprenedors i algunes recomanacions útils per a la bona comunicació amb els clients.

Aquesta col·laboració és un dels acords de treball inclosos en el conveni signat a l'abril de 2016 entre el Servei d'Iniciatives Econòmiques de la Mancomunitat Penedès Garraf i el CPNL per promoure el català en l'àmbit dels negocis.

Cursos de català per a persones aturades finançats pel SOC

Cursos de català per a persones aturades finançats pel SOC

Durant l'últim trimestre de 2016 i el primer de 2017 s'han impartit quatre cursos per a persones aturades finançats pel Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC): dos a Vilanova i la Geltrú i dos a Vilafranca del Penedès, als quals han assistit un total de 89 alumnes.

La finalitat d'aquesta formació se centra a ajudar l'alumnat a comprendre i començar a parlar el català per millorar les possibilitats de trobar feina. Els cursos són gratuïts i els finança el SOC.

A finals de 2015 i començaments de 2016 també es va fer una oferta de quatre cursos en conveni amb el SOC a la qual van assistir  un centenar d'alumnes. Per tant, la col·laboració amb aquest servei públic permet ampliar des de fa dos anys l'oferta de formació bàsica de català a les comarques de l'Alt Penedès i del Garraf.

Vols compartir aquest butlletí al teu Facebook?

M'agrada

Vols compartir aquest butlletí al teu Twitter?

Tweet

Vols compartir aquest butlletí al teu Google+?

Comparteix

Equip de redacció

SC del Garraf i de Vilanova i la Geltrú
Rasa del Miquelet, 16
08800 Vilanova i la Geltrú
Tel. 93 811 57 73
Fax: 93 811 58 22
A/e: penedesgarraf@cpnl.cat

Twitter: @cpnlpobertes

   

Contacte

SC del Garraf i de Vilanova i la Geltrú
Rasa del Miquelet, 16
08800 Vilanova i la Geltrú
Tel. 93 811 57 73
Fax: 93 811 58 22
A/e: penedesgarraf@cpnl.cat

Twitter: @cpnlpobertes

SC de Vilafranca i l'Alt Penedès
C. de Pere el Gran, 32
08720 Vilafranca del Penedès
Tel. 93 890 61 79
Fax: 93 818 05 01
A/e: penedesgarraf@cpnl.cat

Twitter: @cpnlpobertes

 

Llicència de Creative Commons 2017 Consorci per a la Normalització Lingüística