No visualitzes correctament aquest correu? Llegeix-lo al nostre web.  
Consorci per a la Normalització Lingüística

Portes Obertes

Butlletí electrònic sobre llengua per a comerços i empreses

29 Gener de 2016 Edicions anteriors Segueix-nos per Twitter Facebook

Comunicació escrita

Pujar

Optimot Empresa

En el marc de la campanya "Català i empresa. Ja estàs al dia?", Optimot, consultes lingüístiques, presenta Optimot  / Empresa: una selecció de continguts interessants per al món de l'empresa i el comerç que es poden trobar al cercador de l'Optimot.

El material triat s'exposa organitzat en diversos apartats: Lèxic, Expressions, Models de documents, Qüestions gramaticals i de convencions, Abreviacions i L'ús dels mots i la fraseologia. Cada terme o contingut és un enllaç que porta al cercador de l'Optimot i mostra el resultat de la cerca que s'ha fet per trobar la solució a partir d'un dubte o d'un mot clau.

Més informació

Optimot Empresa

La comunicació, responsable de tots els mals?

El Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya ha editat una Guia de comunicació que reflexiona sobre els aspectes que influeixen en l'eficàcia de la comunicació d'una organització. També s'hi presenten orientacions metodològiques per redactar documents o per fer presentacions orals i conté models de documents, convencions tipogràfiques i informació sobre aspectes legals relacionats amb la protecció de dades.

Tot un manual sobre la comunicació que sintetitza els elements que cal tenir en compte a l'hora de garantir una comunicació clara i eficaç.

Més informació

La comunicació, responsable de tots els mals?

Comunicació oral

Pujar

Formar-se és millorar: inscripcions obertes als cursos de català

Amb el lema "Connecta't al català", oferim un ampli ventall de cursos que cobreix totes les necessitats: des dels cursos per iniciar-se en l'aprenentatge de la llengua, per adquirir fluïdesa en les converses i per entendre i parlar català a la feina, fins a cursos per millorar l'escriptura en contextos formals.

Trobareu tota l'oferta de cursos que s'obren a Sitges, Sant Pere de Ribes, Vilanova i la Geltrú, Cubelles, Vilafranca del Penedès i Sant Sadurní d'Anoia aquí.

 

Més informació

Bones pràctiques

Pujar

XII edició del Premi CCC a la millor iniciativa lingüística del sector comercial

La Confederació de Comerç de Catalunya (CCC) va guardonar l'Associació de Càmpings de Girona i la llibreria La Font de Mimir amb el Premi CCC a la millor iniciativa lingüística del sector comercial del 2015.

Fruites i Verdures Fififrut, de Terrassa, va rebre el Premi extraordinari per l'aplicació del Pla d'assessorament d'"Oberts al català".

Aquests guardons, que tenen com a finalitat reconèixer l'esforç que fan les entitats, empreses i associacions dels sectors del comerç, dels serveis i del turisme per promoure l'ús del català, compten amb el suport de la Generalitat de Catalunya, a través dels departaments d'Empresa i Ocupació, de Cultura (Direcció General de Política Lingüística) i de Benestar Social i Família (Direcció General per a la Immigració).

Més informació

XII edició del Premi CCC a la millor iniciativa lingüística del sector comercial

Qui ha fet més pel català?

L'empresa Bonpreu-Esclat, el Grup Flaix i l'Associació de Treballadors Pakistanesos han estat escollits finalistes al III Premi Martí Gasull i Roig, promogut per l'entitat Plataforma per la Llengua.

Segons els membres del jurat, aquestes tres organitzacions compleixen amb l'objectiu de ser un exemple a seguir en la defensa del català perquè han promogut la llengua com a eina de cohesió social en diferents àmbits.

Més informació

Qui ha fet més pel català?

Notícies de llengua

Pujar

Més pràctiques de compra en català als comerços i als mercats muncipals

Durant el mes abans de Nadal, els alumnes dels cursos de català del Servei de Català de Vilanova i la Geltrú i de l'Escola d'adults Teresa Mañé van fer pràctiques de compra en català als establiments del Voluntariat per la llengua de la ciutat. Amb els alumnes del nivell B2, es va fer una activitat en grup al Mercat municipal.

Aquesta ha estat la cinquena edició de les pràctiques de compra a Vilanova i la Geltrú, en el marc de la campanya "Demana-ho en català també".

Al mes de gener, els alumnes del Bàsic 1 de Vilafranca del Penedès també han practicat els seus coneixements de català al Mercat municipal.

Més informació

Més pràctiques de compra en català als comerços i als mercats muncipals

Promoció de jocs en català per Nadal

En el marc de la campanya "I tu, jugues en català?" el nostre CNL ha impulsat actuacions diverses per promoure la visibilitat de l'oferta de jocs en català, aprofitant l'afluència de compradors pel volts de Nadal a les 18 botigues de joguines de les comarques de l'Alt Penedès i del Garraf que estan adherides a aquesta campanya.

Aquests establiments han exposat a l'aparador o en un lloc destacat de la botiga una mostra de jocs en català i material publicitari de la campanya. N'hem fet fotos i les hem publicat al FB i al Twitter.

A Sant Pere de Ribes, s'ha participat en un estand de la Fira de Nadal.

També s'ha organitzat un concurs digital sobre "Dites juganeres" en què han participat alumnes dels cursos de català, participants del Voluntariat per la llengua i clients de les botigues.

Més informació

Promoció de jocs en català per Nadal

Vols compartir aquest butlletí al teu Facebook?

M'agrada

Vols compartir aquest butlletí al teu Twitter?

Tweet

Vols compartir aquest butlletí al teu Google+?

Comparteix

Equip de redacció

SC del Garraf i de Vilanova i la Geltrú
Rasa del Miquelet, 16
08800 Vilanova i la Geltrú
Tel. 93 811 57 73
Fax: 93 811 58 22
A/e: penedesgarraf@cpnl.cat

Twitter: @cpnlpobertes

 

   

Contacte

SC del Garraf i de Vilanova i la Geltrú
Rasa del Miquelet, 16
08800 Vilanova i la Geltrú
Tel. 93 811 57 73
Fax: 93 811 58 22
A/e: penedesgarraf@cpnl.cat

Twitter: @cpnlpobertes

 

SC de Vilafranca i l'Alt Penedès
C. de Pere el Gran, 32
08720 Vilafranca del Penedès
Tel. 93 890 61 79
Fax: 93 818 05 01
A/e: penedesgarraf@cpnl.cat

Twitter: @cpnlpobertes

 

 

Llicència de Creative Commons 2016 Consorci per a la Normalització Lingüística