No visualitzes correctament aquest correu? Llegeix-lo al nostre web.  
Consorci per a la Normalització Lingüística

Portes Obertes

Butlletí electrònic sobre llengua per a comerços i empreses

28 Novembre de 2015 Edicions anteriors Segueix-nos per Twitter Facebook

Comunicació escrita

Pujar

Servei d'Assessorament Lingüístic per impulsar la qualitat en la imatge d'una empresa

Un dels serveis permanents que presta el Consorci per a la Normalització Lingüística és el Servei d'Assessorament Lingüístic, que pretén aconseguir l'autonomia lingüística de les persones que el sol·liciten i recomanar diversos recursos per resoldre dubtes lingüístics.

En el cas de les empreses, aquest servei forma part de les prestacions que s'ofereixen per harmonitzar la imatge externa i les comunicacions amb els clients amb el model de comunicació de km 0 pel qual s'aposta quan es demana la nostra col·laboració.

Per conèixer els criteris per aprofitar aquest recurs i quins són els beneficis que comporta, contacteu amb qualsevol de les nostres oficines.

 

Servei d'Assessorament Lingüístic per impulsar la qualitat en la imatge d'una empresa

Diccionari de jocs i joguines

Aquest diccionari recull més de cent termes corresponents a jocs i joguines, juntament amb les denominacions i els equivalents en castellà, francès i anglès, provinents del Lèxic multilingüe de la indústria, editat pel TERMCAT l'any 2010.

En el marc de la campanya "I tu, jugues en català?" en què participen més de 400 botigues de joguines de tot Catalunya, aquest recurs resulta útil per editar els catàlegs de difusió que distribueixen algunes de les principals cadenes de joguines o per redactar rètols o anuncis per promocionar alguns productes concrets.

Podeu consultar el Diccionari de jocs i joguines aquí.

Més informació

Diccionari de jocs i joguines

Comunicació oral

Pujar

100.000 parelles lingüístiques

El Voluntariat per la llengua (VxL) arriba enguany a les 100.000 parelles lingüístiques, inscrites des de l'inici d'aquest programa a l'any 2003.

Les parelles lingüístiques del VxL, formades per un voluntari que parla català i un aprenent que en té coneixements bàsics però vol millorar-ne la parla, es troben una hora a la setmana per conversar en català a l'hora i el lloc que convenen, a més de poder participar en activitats culturals i de coneixement del territori que s'organitzen per al col·lectiu.

Aquest programa s'ofereix a les persones particulars, però també a les empreses; com un recurs més per millorar les capacitats i les habilitats lingüístiques dels treballadors que atenen els clients. Al Voluntariat per la llengua hi participen també establiments col·laboradors, compromesos a facilitar l'atenció en català a les persones que l'estan aprenent.

Pel que fa a l'Alt Penedès i el Garraf, podeu trobar-ne més informació aquí.

100.000 parelles lingüístiques

Bones pràctiques

Pujar

Campanya per fomentar la qualitat lingüística dels restaurants del Garraf

Al mes d'octubre Node Garraf, Agència de Desenvolupament, i el CNL de l'Alt Penedès i el Garraf van signar un conveni per impulsar la qualitat lingüística en el sector de la restauració de la comarca del Garraf.

Els destinataris de les accions previstes per garantir la qualitat lingüística seran alguns dels restaurants destacats dels municipis de Vilanova i la Geltrú, Sitges i Sant Pere de Ribes, a disposició dels quals es posen recursos i serveis per incentivar la qualitat en la seva comunicació escrita i oral en català.

Els establiments que arribin als estàndards demanats rebran un distintiu de qualitat lingüística.

 

Més informació

Campanya per fomentar la qualitat lingüística dels restaurants del Garraf

Pràctiques lingüístiques als establiments col·laboradors del VxL

Els alumnes dels cursos de català de l'Alt Penedès i del Garraf faran pràctiques lingüístiques a la xarxa de comerços adherits al programa del Voluntariat per la Llengua durant la segona quinzena de novembre i la primera de desembre.

En concret, els alumnes i parelles lingüístiques de Vilafranca del Penedès, Sant Sadurní d'Anoia, Sant Pere de Ribes i Sitges visitaran alguns dels establiments adherits a la xarxa del nostre territori.

En el cas de Vilanova i la Geltrú, a més dels aprenents del Servei de Català, també participen en aquesta iniciativa els alumnes de l'escola d'adults Teresa Mañé. I l'activitat compta amb el suport de material de difusió amb el lema "Demana-ho en català també!".

 

Notícies de llengua

Pujar

Per Nadal, es reactiva la campanya I tu, jugues en català?

Per Nadal, es reactiva la campanya I tu, jugues en català?

Durant el mes de desembre es tornaran a fer accions per acostar l'oferta de jocs i joguines en català als consumidors que estan preparant les compres del proper període de Nadal i Reis.

Als 17 punts de venda de material lúdic de les comarques de l'Alt Penedès i del Garraf hi haurà reservat un espai destacat per mostrar l'oferta de jocs en català. També es distribuirà material per difondre el cercador de jocs que permet consultar aquest tipus de productes per fabricant, per edat dels destinataris i per característiques bàsiques. I, per segon any consecutiu, s'organitzarà un concurs digital per als clients d'aquests establiments, per als alumnes de català i per als participants en el VxL.

El concurs "Dites juganeres" és una activitat que vincula els refranys que parlen de jocs amb l'espai digital i que vol contribuir a rememorar també la figura de Joan Amades, en el 125è aniversari del seu naixement.

Més informació

Sessió de comunicació en un curs per crear una empresa

Sessió de comunicació en un curs per crear una empresa

Al mes de novembre l'Institut d'Educació i Treball de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i la Mancomunitat Penedès-Garraf han ofert un curs sobre "Idees pràctiques per crear la teva empresa" en què ha tingut lloc una sessió específica de comunicació.

Aquesta sessió, anomenada "En quina llengua hem de parlar amb els clients?", exposa succintament diferents aspectes relacionats amb la política de comunicació d'una empresa; un dels quals és el coneixement del marc legal actual, que es va presentar a partir dels materials de la campanya "Català i empresa. Ja estàs al dia?".

Els 20 emprenedors que hi van assistir van fer una valoració molt positiva de la sessió.

 

Més informació aquí.

 

Vols compartir aquest butlletí al teu Facebook?

M'agrada

Vols compartir aquest butlletí al teu Twitter?

Tweet

Vols compartir aquest butlletí al teu Google+?

Comparteix

Equip de redacció

SC del Garraf i de Vilanova i la Geltrú
Rasa del Miquelet, 16
08800 Vilanova i la Geltrú
Tel. 93 811 57 73
Fax: 93 811 58 22
A/e: penedesgarraf@cpnl.cat

 

   

Contacte

SC del Garraf i de Vilanova i la Geltrú
Rasa del Miquelet, 16
08800 Vilanova i la Geltrú
Tel. 93 811 57 73
Fax: 93 811 58 22
A/e: vngcat@cpnl.cat

SC de Vilafranca i l'Alt Penedès
C. de Pere el Gran, 32
08720 Vilafranca del Penedès
Tel. 93 890 61 79
Fax: 93 818 05 01
A/e: slcvilafranca@cpnl.cat

Llicència de Creative Commons 2015 Consorci per a la Normalització Lingüística