No visualitzes correctament aquest correu? Llegeix-lo al nostre web.  
Consorci per a la Normalització Lingüística

Notícies del CPNL

Maig de 2015

11 Maig de 2015 Edicions anteriors Segueix-nos per Twitter Facebook

Novetats del CPNL

Pujar

Participació en el projecte «Contes del món. Concurs de podcats»

Participació en el projecte «Contes del món. Concurs de podcats»

Novament el CPNL ha participat en el «Concurs de podcast - Contes del Món» a través dels diversos centres de normalització lingüística.

Aquest concurs, organitzat per COMSOC-Comunicació Social, vol contribuir al coneixement de les realitats socials de les totes les cultures, especialment la dels països que han estat esborrats de la història oficial o la dels pobles del món que encara avui són els eterns oblidats, i també ajuda a la recuperació de la memòria històrica.

Més informació

Wiki de recursos lingüístics a la xarxa

Wiki de recursos lingüístics a la xarxa

El Consorci per a la Normalització Lingüística ha elaborat una nova eina col·laborativa: un recull de recursos lingüístics a la xarxa, que permet connectar d'una manera intuïtiva amb pàgines, mitjans i altres elements útils per resoldre dubtes lingüístics, amb la finalitat de millorar la qualitat lingüística dels textos en català.

Més informació

Bones pràctiques

Pujar

Mira i parla

Mira i parla

Aquesta activitat, organitzada pel CNL de Barcelona (Delegació de Gràcia i Sarrià-Sant Gervasi), és una adaptació del programa Visual Thinking Strategies (VTS), un mètode interactiu de reflexió a través de l'art. Es tracta de mantenir un diàleg tenint com a excusa la imatge artística. Es planteja treballar per aprendre a mirar i tractar de comunicar-ho mitjançant la paraula.

Més informació

L'èxit dels "Divendres modernistes" fa que es repeteixin el maig

L'èxit dels

Durant el mes de març, 180 alumnes i participants del programa Voluntariat per la llengua del CNL Vallès Occidental 3 han fet un recorregut pel passat modernista de les poblacions de Montcada i Reixac, Sant Cugat del Vallès, Ripollet i Cerdanyola del Vallès. Aquestes sortides formen part del projecte Divendres modernistes que ha organitzat aquest Centre de Normalització Lingüística.

Més informació

Formació i campanyes

Pujar

Fomentar l’ús del català a través de les associacions de Pares i Mares

Fomentar l’ús del català a través de les associacions de Pares i Mares

El Consorci per a la Normalització Lingüística col·labora amb les AMPA, promovent la formació en llengua catalana i el suport a les famílies, per al foment de l'ús del català. Considerem que aquest és un àmbit d'actuació important, ja que les mares i pares representen una part important de la ciutadania i tenen un paper rellevant en l'àmbit educatiu. Un exemple d'aquesta activitat és la tasca que desenvolupa el CNL de l'Hospitalet, tant és així que aquesta tasca té un reconeixement en els Plans educatius d'entorn de l'Hospitalet, que estableixen el treball amb les famílies com un un dels eixos principals.

Més informació

Organització de jornades. Treball en xarxa

El Consorci per a la Normalització Lingüística treballa per crear condicions favorables envers l'ús social de la llengua catalana i perquè el català sigui una llengua de proximitat, de prestigi i d'acollida. Així doncs, el Consorci organitza, a través dels centres de normalització lingüística i en col·laboració amb els ens locals i altres organismes territorials, diverses jornades tècniques, formatives i d'intercanvi d'experiències.

Més informació

VxL

Pujar

Les dues biblioteques de Granollers ja són un punt d'inscripció del Voluntariat per la llengua

Les dues biblioteques de Granollers ja són un punt d'inscripció del Voluntariat per la llengua

Cada cop són més les biblioteques d'arreu de Catalunya que disposen d'un punt d'informació i inscripció del Voluntariat per la llengua (VxL). A les de l'Hospitalet o el Maresme, entre d'altres, s'hi afegeixen ara les biblioteques Roca Umbert i Can Pedrals de Granollers, amb un espai en què es poden trobar tríptics i fulls d'inscripció en el VxL.

Més informació

Un voluntari del VxL de Roses guia una excursió pel camí de ronda

Un voluntari del VxL de Roses guia una excursió pel camí de ronda

Els participants en el Voluntariat per la llengua (VxL) no només ho poden fer formant part d'una parella lingüística, sinó que també n'hi ha que condueixen activitats lúdiques o culturals de tot tipus per a la resta del col·lectiu. És el cas de l'Esteve Palou, voluntari per la llengua, que el dissabte 25 d'abril va guiar una excursió per als participants en el VxL i l'alumnat dels cursos de català de l'Oficina de Català de Roses (del Centre de Normalització Lingüística de Girona).

Més informació

Breus

Pujar

Breus VxL

Vols compartir aquest butlletí al teu Facebook?

M'agrada

Vols compartir aquest butlletí al teu Twitter?

Tweet

Vols compartir aquest butlletí al teu Google+?

Comparteix
Llicència de Creative Commons 2015 Consorci per a la Normalització Lingüística