No visualitzes correctament aquest correu? Llegeix-lo al nostre web.  
Consorci per a la Normalització Lingüística

Portes Obertes

Butlletí electrònic sobre llengua per a comerços i empreses

22 Setembre de 2014 Edicions anteriors Segueix-nos per Twitter Facebook

Recursos escrits

Pujar

Optimot sobre cartes

Si heu de redactar una carta formal i teniu dubtes a l'hora de disposar-hi la informació i necessiteu criteris clars per redactar el text, teniu a la vostra disposició una eina molt útil: Fitxes de l'Optimot sobre cartes.

En aquest apunt del blog Optimot, sobre consultes lingüístiques, hi trobareu aglutinades informacions útils per redactar aquest document tan freqüent en l'àmbit dels negocis i de la comunicació administrativa en general.

 

Més informació

Optimot sobre cartes

Recursos orals

Pujar

Matrícules als cursos de català

A la tardor s'obren les matrícules per als cursos de català del CNL de l'Alt Penedès i el Garraf que es faran d'octubre a febrer. La nostra oferta de formació està orientada a millorar el domini de la llengua oral i la capacitat d'expressió escrita i, a partir de la diversitat de nivells, s'ajusta a les necessitats concretes de cadascú.

En l'àmbit laboral, les dades ens indiquen que hi ha encara un percentatge important de treballadors (4 de cada 10) que haurien de millorar el seu domini del català i aquesta és una bona oportunitat per ampliar les seves habilitats lingüístiques.

Si esteu interessats a saber el calendari d'inscripcions als cursos, poseu-vos en contacte amb les oficines de l'Alt Penedès i el Garraf o bé consulteu la informació que tenim penjada al nostre web.

 

Més informació

Matrícules als cursos de català

Bones pràctiques

Pujar

XVI Premi a la Normalització Lingüística de l'Alt Camp

XVI Premi a la Normalització Lingüística de l'Alt Camp

El jurat del setzè Premi a la Normalització Lingüística en l'Àmbit Socioeconòmic de l'Alt Camp va premiar l'empresa Handycat de Valls per la seva aposta per l'ús normal del català en les seves activitats i per difondre els seus productes en aquesta llengua.

Aquesta empresa destaca, doncs, per l'ús del català en un camp tan innovador com és el disseny i la instal·lació de sales multisensorials i la producció i distribució de productes que incrementen el benestar de les persones amb discapacitats.

 

Més informació

Premi de l'AIJEC a la Qualitat Lingüística en el món empresarial 2013

Premi de l'AIJEC a la Qualitat Lingüística en el món empresarial 2013

En l'última edició dels premis atorgats per l'Associació Independent de Joves Empresaris de Catalunya (AIJEC), es va reconèixer la tasca de la llibreria barcelonina La Impossible per la seva implicació en el foment i la promoció del llibre en català i se li va entregar el reconeixement a la Qualitat Lingüística Empresarial.

 

Notícies de llengua

Pujar

Greuges contra la llengua catalana 2010-2013

Greuges contra la llengua catalana 2010-2013

Informe basat en les dades aportades per la Generalitat de Catalunya per al 4t informe espanyol de seguiment de l'aplicació de la Carta europea de les llengües regionals o minoritàries.

En l'informe final que l'Estat ha tramès al Consell d'Europa ha omès, com en els períodes anteriors, sistemàticament i íntegrament les informacions sobre l'adversitat  de la política lingüística de l'Estat envers la llengua catalana a Catalunya i als altres territoris de llengua catalana. Enguany, per primera vegada la Generalitat de Catalunya ha enviat també l'informe previ complet al Comitè d'Experts del Consell d'Europa.

Podeu consultar aquest document complet aquí.

Més informació

Baròmetre de l'ús del català a Internet

Baròmetre de l'ús del català a Internet

L'informe publicat per WICCAC al mes d'agost recull que el percentatge global d'ús del català a Internet és del 63,39%, en una tendència progressiva al creixement d'aquesta llengua en aquest entorn des de l'inici de l'elaboració d'aquests informes l'any 2002.

Per la implantació que tenen al mercat, destaquen també la creació de les versions en català dels webs de WhatsApp o de  Lefties (botiga online d'Inditex).

Podeu consultar més informacions d'aquest estudi en aquest enllaç.

Més informació

Bústia del Portes Obertes

Pujar

Què necessiteu?

Us oferim aquí un espai perquè ens feu arribar les vostres sol·licituds d'informació i les vostres valoracions sobre el contingut d'aquest butlletí.

 

Imatge de Sopasnor

Què necessiteu?

Vols compartir aquest butlletí al teu Facebook?

M'agrada

Vols compartir aquest butlletí al teu Twitter?

Tweet

Vols compartir aquest butlletí al teu Google+?

Comparteix

Equip de redacció

SC del Garraf i de Vilanova i la Geltrú
Rasa del Miquelet, 16
08800 Vilanova i la Geltrú
Tel. 93 811 57 73
Fax: 93 811 58 22

   

Contacte

SC del Garraf i de Vilanova i la Geltrú
Rasa del Miquelet, 16
08800 Vilanova i la Geltrú
Tel. 93 811 57 73
Fax: 93 811 58 22

A/e: vngcat@cpnl.cat

 

SC de Vilafranca i l'Alt Penedès
C. de Pere el Gran, 32
08720 Vilafranca del Penedès
Tel. 93 890 61 79
Fax: 93 818 05 01

A/e: slcvilafranca@cpnl.cat

Llicència de Creative Commons 2014 Consorci per a la Normalització Lingüística