No visualitzes correctament aquest correu? Llegeix-lo al nostre web.  
Consorci per a la Normalització Lingüística

Portes Obertes

Butlletí electrònic sobre llengua per a comerços i empreses

21 Juliol de 2014 Edicions anteriors Segueix-nos per Twitter Facebook

Recursos escrits

Pujar

Diccionari de sinònims

Softcatalà ha estat treballant durant 4 anys en l'adaptació al català de l'OpenThesaurus, un diccionari de sinònims lliure.

Actualment el diccionari de sinònims disposa de 14.126 termes, dels quals 8.121 són únics. També han col·laborat en l'elaboració del corpus els alumnes de la Universitat Pompeu Fabra.

Es tracta d'un diccionari de sinònims que es pot consultar via web o bé integrat dins del paquet ofimàtic lliure LibreOffice.

 

Més informació

Diccionari de sinònims

Recursos orals

Pujar

Activitats per millorar l'expressió oral

Paral·lelament a l'oferta de cursos presencials i semipresencials que ofereix el CNL de l'Alt Penedès i el Garraf al llarg de tot l'any, promovem activitats complementàries pensades per reforçar l'adquisició de les habilitats expressives dels aprenents dels cursos de català i del Voluntariat per la llengua.

L'oferta d'aquestes activitats té com a eix comú el gust per la lectura i són obertes també a qualsevol persona que estigui interessada a millorar la seva expressió oral. N'hi ha que constitueixen un recurs compatible amb les disponibilitats d'horari de les persones que treballen fent atenció al públic en els establiments comercials.

A partir d'octubre s'obriran de nou les inscripcions a les Trobades de lectura fàcil de Vilanova i la Geltrú, al Club de lectura i al Taller de lectura en veu alta de Vilafranca del Penedès o a les activitats de Llegir per parlar, llegir per aprendre.

Més informació

Activitats per millorar l'expressió oral

Bones pràctiques

Pujar

Premi a la Qualitat Lingüística en el món empresarial

Premi a la Qualitat Lingüística en el món empresarial

Aquest any els Premis Pimes celebren el seu 27è aniversari. Es van iniciar el 1987 com a reconeixement a la contribució anònima dels petits i mitjans empresaris catalans al desenvolupament econòmic i social del nostre país.

En aquesta edició, el Premi a la Qualitat Lingüística en el món empresarial ha recaigut en l'empresa Rambla de l'Art-Cambrils, que  és una sala de cinema i un espai multidisciplinari destinat principalment a l'exhibició de pel·lícules, representacions teatrals, actuacions musicals, debats i activitats culturals en altres formats, principalment en llengua catalana.

Més informació

Els quatre principals telèfons intel·ligents incorporen el català

Els quatre principals telèfons intel·ligents incorporen el català

La incorporació d'LG Electronics al grup de fabricants que permeten configurar en català els dispositius intel·ligents fa que les quatre primeres marques mundials d'aquest sector ja incorporin la llengua catalana de sèrie.

Els quatre fabricants que incorporen el català són: Samsung, Nokia, Apple i ara LG.

 

Font: Plataforma per la llengua

Més informació

Notícies de llengua

Pujar

Campanya de promoció de joguines en català:

Campanya de promoció de joguines en català:

La campanya I tu, jugues en català? va adreçada als establiments comercials de venda de jocs i joguines, als fabricants i a la ciutadania, en general. Un dels propòsit és fer visibles els jocs i les joguines en català als establiments especialitzats, amb la voluntat de facilitar-ne la compra, sobretot, en els moments de l'any que hi ha més activitat en aquest sector: per Nadal i a l'estiu.

També es pretén establir col·laboracions amb fabricants de joguines per afavorir l'oferta de més productes en aquesta llengua.

Durant el 2013, un total de 335 botigues de venda de jocs i joguines de Catalunya s'han adherit a la campanya i s'han fet 260 acords de col·laboració.

Més informació

La Viquipèdia, la primera en llengua no anglesa

La Viquipèdia, la primera en llengua no anglesa

La Wikipedia en català va ser la primera edició en llengua no anglesa d'aquesta obra de consulta que actualment està disponible en un total de 287 llengües.

L'article amb el qual es va inaugurar l'edició catalana va ser una entrada sobre l'àbac. Actualment la Viquipèdia conté més de 400.000 entrades i ocupa la 15a posició mundial en nombre d'entrades publicades.

Aquesta enciclopèdia en línia està elaborada per un cos de voluntaris que treballen col·laborativament i és un recurs gratuït i accessible a través d'Internet. Els seus continguts es poden fer servir lliurement per a treballs derivats, sempre que se n'esmenti la font i que els treballs derivats mantinguin aquesta mateixa llibertat d'ús.

Font: Des de la Mediterrània

Més informació

Vols compartir aquest butlletí al teu Facebook?

M'agrada

Vols compartir aquest butlletí al teu Twitter?

Tweet

Vols compartir aquest butlletí al teu Google+?

Comparteix

Equip de redacció

SC del Garraf i de Vilanova i la Geltrú
Rasa del Miquelet, 16
08800 Vilanova i la Geltrú
Tel. 93 811 57 73
Fax: 93 811 58 22
A/e: penedesgarraf@cpnl.cat

 

   

Contacte

SC del Garraf i de Vilanova i la Geltrú
Rasa del Miquelet, 16
08800 Vilanova i la Geltrú
Tel. 93 811 57 73
Fax: 93 811 58 22
A/e: vngcat@cpnl.cat

 

SC de Vilafranca i l'Alt Penedès
C. de Pere el Gran, 32
08720 Vilafranca del Penedès
Tel. 93 890 61 79
Fax: 93 818 05 01
A/e: slcvilafranca@cpnl.cat

 

 

Llicència de Creative Commons 2014 Consorci per a la Normalització Lingüística