No visualitzes correctament aquest correu? Llegeix-lo al nostre web.  
Consorci per a la Normalització Lingüística

Portes Obertes

Butlletí electrònic sobre llengua per a comerços i empreses

20 Maig de 2014 Edicions anteriors Segueix-nos per Twitter Facebook

Recursos escrits

Pujar

Llibre d'estil de la Diputació de Girona

En la pàgina web Llibre d'estil de la Diputació de Girona s'ofereixen recursos diversos per millorar la qualitat dels textos escrits de les institucions (models de documents, criteris sobre majúscules i minúscules...), que en bona part són aplicables també a la documentació escrita de les empreses.

La presentació de la informació en aquest web és atractiva i el contingut està ben organitzat.

 

 

Més informació

Llibre d'estil de la Diputació de Girona

Recursos orals

Pujar

Oferta de cursos d'estiu

El CNL de l'Alt Penedès i el Garraf us ofereix cursos intensius d'estiu per millorar les competències orals i escrites de les persones que necessiten parlar i redactar textos en català.

L'oferta està enfocada a reforçar les habilitats per expressar-se oralment en català (Grup de conversa, Bàsic 2, Bàsic 3...) o bé se centra en aspectes de l'expressió escrita (Reforç d'ortografia, cursos semipresencials d'I3 i S3...).

Trobareu tota la informació de la nostra oferta d'estiu aquí.

Més informació

Oferta de cursos d'estiu

Bones pràctiques

Pujar

Més pràctiques lingüístiques en comerços del Voluntariat per la llengua

Durant el mes d'abril, alumnes dels cursos de català per a adults del Servei de Català de Vilafranca i l'Alt Penedès i de l'Oficina de Català de Sant Sadurní d'Anoia han posat en pràctica els coneixements que han après a l'aula en situacions quotidianes de la llengua; en concret, en l'àmbit comercial.

Durant el mes de maig, alumnes dels cursos de català del Servei de Català de Vilanova i la Geltrú, juntament amb aprenents de català de l'Escola d'Adults Teresa Mañé, de l'entitat La Frontissa i de Càritas, estan fent també pràctiques de compres en català en alguns dels establiments col·laboradors del Voluntariat per la llengua que donen suport a aquesta iniciativa.

Més informació

Més pràctiques lingüístiques en comerços del Voluntariat per la llengua

CATEMPRÈN, Servei de suport a la comunicació empresarial en català

PIMEC promou que les empreses que hi estan adherides incorporin el català en la relació amb els seus clients i que alhora vetllin per la qualitat de les seves comunicacions.

L'aposta de PIMEC pel prestigi lingüístic en l'ambit dels negocis s'ha materialitzat en la posada en funcionament d'un Servei de suport a la comunicació empresarial en català, anomenat CATEMPRÈN, que ofereix eines molt interessants com ara orientacions per elaborar un Pla de comunicació en una empresa o bé un vídeo amb testimonis d'empresaris que donen idees per millorar la comunicació lingüística d'un negoci.

 

Més informació

Notícies de llengua

Pujar

'Al vostre servei' fomentarà l’ús del català en l’atenció al públic als supermercats

'Al vostre servei' fomentarà l’ús del català en l’atenció al públic als supermercats

El Consorci per a la Normalització Lingüística, l'Associació Catalana de Supermercats i Distribuïdors i la Confederació de Comerç de Catalunya signen aquest mes de maig un conveni per dur a terme la campanya Al vostre servei en el sector dels supermercats.

L'objectiu d'aquest acord és millorar la disponibilitat lingüística dels professionals que atenen el públic en aquests establiments. En aquest sentit, les accions que es duran a terme seran una oportunitat per ampliar els coneixements i els recursos d'aquests professionals perquè estiguin, cada vegada més, en sintonia amb les expectatives dels clients.

Més informació

Suport del CPNL a més de 3.500 empreses i establiments comercials durant el 2013

Suport del CPNL a més de 3.500 empreses i establiments comercials durant el 2013

El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) ha donat suport a més de 3.500 empreses i establiments comercials al llarg de l'any 2013. Aquest suport s'ha dut a terme principalment a través de les campanyes "Català i empresa. Ja estàs al dia?" o bé "I tu, jugues en català?", adreçada a empreses i  establiments comercials.

També s'ha fet una oferta de formació adaptada a les empreses, amb 607 professionals inscrits; s'han signat 1.481 nous acords de col·laboració amb empreses i s'han mantingut els acords vigents d'anys anteriors amb més de 2.100 empreses més.

Més informació

Bústia del Portes Obertes

Pujar

Què necessiteu?

Us oferim aquí un espai perquè ens feu arribar les vostres sol·licituds d'informació i les vostres valoracions sobre el contingut d'aquest butlletí.

 

Imatge de Sopasnor

Què necessiteu?

Vols compartir aquest butlletí al teu Facebook?

M'agrada

Vols compartir aquest butlletí al teu Twitter?

Tweet

Vols compartir aquest butlletí al teu Google+?

Comparteix

Equip de redacció

SLC del Garraf i de Vilanova i la Geltrú
Rasa del Miquelet, 16
08800 Vilanova i la Geltrú
Tel. 93 811 57 73
Fax: 93 811 58 22
A/e: penedesgarraf@cpnl.cat

 

 

   

Contacte

SLC del Garraf i de Vilanova i la Geltrú
Rasa del Miquelet, 16
08800 Vilanova i la Geltrú
Tel. 93 811 57 73
Fax: 93 811 58 22
A/e: vngcat@cpnl.cat

 

SLC de Vilafranca i l'Alt Penedès
C. de Pere el Gran, 32
08720 Vilafranca del Penedès
Tel. 93 890 61 79
Fax: 93 818 05 01
A/e: slcvilafranca@cpnl.cat

 

 

Llicència de Creative Commons 2014 Consorci per a la Normalització Lingüística