Consorci per a la Normalització Lingüística

El joc: eix central del dia 28 de maig - Notícies del CPNL

Notícies CPNL

El joc: eix central del dia 28 de maig


El 28 de maig és el Dia Internacional del Joc. Una jornada en què el Consorci per a la Normalització Lingüística posa el joc com a eix central de l'activitat del dia.

El joc és molt important en el desenvolupament de la persona, és font de salut física, mental i emocional, independentment de l'edat, la cultura o la professió. Permet que capacitats com ara la creativitat, la memòria o l'atenció progressin. A través del joc aprenem a prendre decisions, relacionem experiències prèvies amb d'altres de noves i compartim temps amb familiars i amics.

La iniciativa del Dia Internacional del Joc va néixer de la ITA (International Toy Library Association) el 1999. De fet, el 28 de maig (1987) és el dia que es va fundar l'associació i la impulsora de fer un dia internacional del joc va ser la Dra. Freda Kim. Aquest dia se celebra a 40 països d'arreu del món.

El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL), a través dels 22 centres de normalització lingüística, s'ha adherit a aquesta celebració amb un seguit d'activitats a tot Catalunya: sessions de joc en família i per a joves, tallers i maratons de Scrabble, exposicions de jocs, Kahoot, xerrades i presentacions de jocs per als participants del Voluntariat per la Llengua, activitats a l'aula amb els alumnes, difusió de jocs tradicionals a les xarxes socials... Una de les activitats més destacades ha estat la presentació de les versions en català dels jocs de taula Sèrie Q i Shikoku, de l'empresa GDM Games, adherida al programa, que va tenir lloc el 17 de maig al Cafè Colon de Montcada. Shikoku ha rebut recentment el premi al millor joc editat a Catalunya al IV Festival del Joc del Pirineu.

Des del CPNL desenvolupem el programa I tu, jugues en català? amb l'objectiu de potenciar l'ús de la llengua catalana en el món del joc i la joguina. Posem a disposició de la ciutadania un catàleg de jocs i joguines en català que es poden trobar al mercat (el podeu consultar a la nostra pàgina web i a l'app per a Android i IOS "I tu, jugues en català?") i oferim activitats per posar en pràctica els jocs en català. Fins ara, s'han adherit al programa 18 fabricants (Abacus, Baralla Catalana, Cap de Colla, Catalan Games, Cims, Devir, El Cae, GDM, Guspira, Kibo Factory, Kidnelis, La Fallera Calavera, Nutrigame, Pins Art, Plla, Science4you, Sembra Natura, Singular Games, Zoo del Pirineu) i més de 370 botigues de jocs i joguines.

<< Tornar al butlletí
Llicència de Creative Commons Consorci per a la Normalització Lingüística