Consorci per a la Normalització Lingüística

Conèixer la parella lingüística pot ser ben divertit - Notícies del CPNL

Notícies del CPNL

Conèixer la parella lingüística pot ser ben divertit


Els dinamitzadors del Voluntariat per la llengua (VxL) de cadascun dels 22 centres de normalització lingüística que el CPNL té arreu de Catalunya formen les parelles lingüístiques a partir de les fitxes d'inscripció que han d'emplenar voluntaris i aprenents.

Els criteris per formar la parella tenen en compte les preferències que han expressat els inscrits: la modalitat en què volen fer les trobades (presencial, virtual o qualsevol de les dues), els horaris disponibles (sobretot), si s'estimen més que la parella lingüística sigui un home o una dona o si els és indiferent, la localitat de trobada i (sempre que sigui possible) les aficions (en el sentit de facilitar la conversa al voltant d'interessos comuns).

Un cop el dinamitzador fa la proposta de parella lingüística, es posa en contacte amb el voluntari i aprenent i, o bé els passa el contacte de l'altra persona o bé els convoca a un acte de formació de parelles.

En aquest segon cas, la manera en què les persones són presentades pot anar variant: des que siguin asseguts de costat i se'ls comuniqui de bon començament qui serà el seu company o companya de conversa o que hagin d'endevinar-ho a través d'un joc.

Això és el que es va fer a la presentació de les parelles del VxL de Ripollet el novembre de l'any passat. La quinzena de persones que van assistir a l'acte, que va tenir lloc a la cuina del Mercat de Ripollet, havien de portar l'ingredient que la dinamitzadora els havia indicat i trobar la persona que portés un altre ingredient que hi lligava. Per exemple, la persona que portava una galeta va acabar trobant la xocolata com a ingredient complementari.

D'aquesta manera, es va fer ben fàcil trencar el gel a la primera trobada per a aquestes parelles, que van començar d'una manera lúdica i divertida la seva participació en el Voluntariat per la llengua.

<< Tornar al butlletí
Llicència de Creative Commons Consorci per a la Normalització Lingüística