Consorci per a la Normalització Lingüística

La maleta pedagògica de Fabra a Santa Coloma de Gramenet - Notícies del CPNL

Notícies del CPNL

La maleta pedagògica de Fabra a Santa Coloma de Gramenet


El Centre de Normalització Lingüística (CNL) L'Heura, a Santa Coloma de Gramenet, ha viscut una celebració intensa de l'Any Fabra, durant tot el 2018.

Com la resta dels 22 centres que el Consorci per a la Normalització Lingüística té distribuïts per tot el territori, el CNL L'Heura ha combinat les activitats impulsades per la Direcció General de Política Lingüística (com exposicions, conferències, dictats Fabra o rutes Fabra) amb les iniciatives dels CNL al territori (celebracions populars, concurs Fabra o sessions de jocs).

Fent un pas encara més enllà, el CNL L'Heura ha incorporat un element de creativitat a l'aula que val la pena destacar. Durant el mes de novembre, han dut a terme una interessant iniciativa que ha permès, a través d'una maleta amb objectes quotidians, com ara una pipa, una brúixola, un joc de química o uns soldadets de plom, entre d'altres, conèixer més a fons la vida i l'obra de Fabra.

La maleta -que de fet és una motxilla, en record al Fabra excursionista- ha circulat per diverses aules dels cursos de català del CNL L'Heura, de la mà de Maria Fradera, professora del Centre. Des del Bàsic 3 fins al nivell de Suficiència, més de 120 alumnes han descobert la figura d'un dels catalans més rellevants del segle XX. L'activitat s'ha inclòs dins la Setmana de la ciència que organitza la ciutat.

El 14 de novembre se'n va fer la presentació, en una aula del Centre Cívic Fondo, davant d'alumnes de català d'un grup de nivell intermedi i d'un grup de suficiència, i va comptar amb la presència de Diego Arroyo, president del Consell de Centre del CNL L'Heura.

Una molt bona iniciativa per practicar la llengua, conèixer la figura i l'obra de Pompeu Fabra i implicar-hi de forma dinàmica els alumnes dels cursos de català.

<< Tornar al butlletí
Llicència de Creative Commons Consorci per a la Normalització Lingüística