Consorci per a la Normalització Lingüística

Els juliols a la UB - L'Heura Digital

Butlletí del CNL L'Heura

Els juliols a la UB


Aquest és el programa dels cursos d'estiu que ha preparat la Ciutat Universitària de Santa Coloma de Gramenet. No t'ho pots perdre!

  • Dilluns 2 de juliol

16.00 h: Global i local, fast i slow: paradoxes de la modernitat alimentària, amb Jesús Contreras, Catedràtic d'Antropologia Social de la Universitat de Barcelona i director de
l'Observatori de l'Alimentació (ODELA) del Parc Científic de Barcelona.

18.00 h: Ca n'Armengol: un segle d'història social i culinària de Santa Coloma, amb Francesc Armengol, xef del restaurant Ca n'Armengol i professor del Campus de l'Alimentació de la UB a Torribera.
 

  • Dimarts 3 de juliol

16.00 h: Evolució de la gastronomia colomenca, amb Jordi Caupena, Comunicació i Gestió de Mitjans d'Informació a Bluemap Consulting Group.

18.00 h: Les verdures a la cuina: cuina de mercat i cuina d'autor, Víctor Quintillà, xef del restaurant Lluerna i professor del Campus de l'Alimentació de la UB a Torribera.
 

  • Dimecres 4 de juliol

16.00 h: Slow food: la concepció del "bo, net i just, amb Danielle Rossi, president de Slow food Barcelona.

18.00 h: La tradició xarcutera de Santa Coloma i la seva botifarra brisa.
 

  • Dijous 5 de juliol

16.00 h: La vinya a Santa Coloma: recuperació del paisatge i la tradició vinícola colomenca, amb Paco Cordero, sommelier i professor de l'Escola de Restauració de Santa Coloma.

18.00 h: Les fases d'interpretació del vi: anàlisi sensorial, amb Montserrat Riu, Coordinadora acadèmica del laboratori docent d'anàlisi sensorial.
 

  • Divendres 6 de juliol

16.00 h: Taula rodona - Memòries culinàries de Santa Coloma: la llar, el mercat, la immigració.

18.00 h: Cloenda: els paisatges i els obradors de Santa Coloma a la boca. Tast i degustació.

 Coordinació del curs:

  • Francesc Armengol, xef del restaurant "Ca n'Armengol" i professor del Campus de l'Alimentació de la UB a Torribera.
  • Víctor Quintillà, xef del restaurant "Lluerna" i professor del Campus de l'Alimentació de la UB a Torribera.
  • Albert Barenys, coordinador del programa Santa Coloma Ciutat Universitària.

Enllaços relacionats

<< Tornar al butlletí
Llicència de Creative Commons Consorci per a la Normalització Lingüística