Consorci per a la Normalització Lingüística

38 nacionalitats en 'El castell de tothom' - L'Heura Digital

Butlletí del CNL L'Heura

38 nacionalitats en 'El castell de tothom'


Sota un cel esplèndid es va celebrar l'actuació castellera "El castell de tothom", organitzat per la colla castellera Laietans de Gramenet amb la col·laboració del Centre de Normalització Lingüística (CNL) L'Heura, de Santa Coloma de Gramenet.

Aquesta iniciativa volia fer un castell amb persones de 30 nacionalitats diferents, amb l'objectiu de fer visible la riquesa d'orígens de la ciutadania colomenca i la capacitat de cooperació, d'unió i d'integració de la tradició castellera.  

En la diada d'El castell de tothom, diumenge 29 d'octubre a la plaça del Rellotge,  els Laietans de Gramenet van estar molt ben acompanyats pels Castellers de la Il·lusió, la Colla Jove de Vilafranca, els Castellers de Montcada i Reixach i el Vallets de Gelida.

El Laietans, que van aconseguir engrescar en el seu projecte a persones de 38 nacionalitats diferents, van descarregar el 4 de 6 amb agulla, el 3 de 6 i el 3 de 6 amb agulla.

El CNL L'Heura hi va ser present amb 5 alumnes, quatre de nivell de català bàsic i un de nivell de català elemental, que van contribuir a fer els castells:

Jorge Eduardo Mantilla Díaz, de Colòmbia

"L'eix central del castell de tothom és la inclusió. No és bo quan cadascú està tancat en el seu propi món, cal que construïm un món per a tothom"

Padia Serge Levy Coulibaly, de Costa d'Ivori

"Fer castells et dona força alhora que ajudes els altres. Totes i cadascuna de les persones que formen part d'un castell són importants."

"La colla castellera Laietans de Gramenet m'ha acollit i ara és com una segona família per a mi"


José Antonio Médina Ross, de Mèxic

"Em commou la metàfora que la gent gran sostingui la gent jove perquè puguin pujar amunt."

"A la colla la gent és molt oberta, uns t'expliquen unes coses, uns altres d'altres... són persones molt generoses.

Laura Bastardo Quiroz, de Veneçuela

"La colla castellera Laietans de Gramenet i el seu projecte posa en valor el treball en equip i la riquesa de la diversitat. Permet que ens sentim integrats i formem part de la cultura i les tradicions catalanes"

Mercy Carpio Ocampo, d'Equador

"Els castells representen el sentiment de comunitat de la tradició catalana. M'agraden molt! Em fan pensar en els castells de fusta que fem en el meu país per celebrar algunes festes"

Si voleu veure les imatges del castell de tothom cliqueu aquí.

Moltes felicitats per als Laietans de Gramenet i el seu gran projecte reeixit!

<< Tornar al butlletí
Llicència de Creative Commons Consorci per a la Normalització Lingüística