Consorci per a la Normalització Lingüística

Cinquena edició del Bellugallibres (CNL de Lleida) - Notícies del CPNL

Notícies del CPNL

Cinquena edició del Bellugallibres (CNL de Lleida)


Bellugallibres és una activitat de foment de la lectura sostenible, adreçada a infants, joves i persones adultes.

Pels voltants de Sant Jordi i durant un mes, s'estableixen una quinzena d'espais Bellugallibres en llocs públics de fàcil accés de la comarca del Pallars Jussà, concretament en vestíbuls de centres educatius de primària i de secundària, ajuntaments, biblioteques i consell comarcal.

En aquests espais, formats bàsicament per una taula gran acompanyada d'un cartell identificatiu, es deixen llibres de segona mà, perquè altres lectors tinguin la possibilitat d'emportar-se'ls per llegir-los. Els llibres es poden retornar a qualsevol dels espais o bé els lectors se'ls poden quedar i portar-ne d'altres. Es tracta d'una experiència de bookcrossing que va començar l'any 2013 i que enguany ha arribat a la 5a edició.

Els llibres que es col·loquen en els diferents espais procedeixen d'aportacions voluntàries d'alumnat, professorat, institucions i persones interessades en la lectura. La llengua preferent dels llibres és el català, tot i que també se n'intercanvien en altres llengües. S'accepten diferents tipus de temàtiques.

Periòdicament es fa el seguiment del punt Bellugallibres per mantenir-lo adequat i fer-hi tasques de reposició. Quan acaba l'activitat, es fa recompte del moviment de llibres que s'ha produït.

Enguany, hi ha 17 espais Bellugallibres distribuïts pels municipis de Trempla Pobla de SegurTalarnIsonaSalàs de Pallars i la Torre de Capdella. Cada punt té una dotació inicial d'entre 15 i 20 llibres. En aquesta edició els punts estan operatius del 7 d'abril al 7 de maig.

Aquesta activitat, organitzada pel Servei Educatiu dels Pallars (Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya) i el Servei de Català del Pallars Jussà (Centre de Normalització Lingüística de Lleida) amb la col·laboració dels centres educatius i biblioteques participants, forma part d'un projecte més ampli de promoció de la lectura anomenat Pallars Lector.

<< Tornar al butlletí
Llicència de Creative Commons Consorci per a la Normalització Lingüística