Consorci per a la Normalització Lingüística

Temes per parlar en català - Notícies del CPNL

Notícies del CPNL

Temes per parlar en català


De temes per parlar en català, n'hi ha d'incomptables; de recursos perquè les parelles lingüístiques trenquin el gel en la primera trobada, els voluntaris del VxL en saben molts, i de converses ben interessants, n'hi ha tantes com persones participants en el Voluntariat per la llengua.

No obstant això, d'entre els materials de suport que s'ofereixen a les parelles, les petites guies Temes per parlar en català pretenen ser un senzill complement per descobrir-los noves propostes que els permetin d'utilitzar diferents lèxics i conèixer noves paraules.

En aquest sentit, ja són cinc les guies que recullen qüestions agrupades en temes ben diversos (cultura, festes, tradicions, aficions, serveis, actualitat, situacions quotidianes...). En concret, l'últim número proposa preguntes per iniciar una conversa a l'entorn de la família, els avis, les dones, els diners, l'atzar, els espectacles, els contes, les revistes, les castanyes o la verdura, entre d'altres.

Aquests materials, que reben les parelles lingüístiques en ser formades al Centre de Normalització Lingüística que les gestiona, es poden consultar en línia a http://vxl.cat/materials/documents?field_material_tipus_tid=802 .

<< Tornar al butlletí
Llicència de Creative Commons Consorci per a la Normalització Lingüística