Consorci per a la Normalització Lingüística

A l’estiu, juguem en català - Notícies del CPNL

Notícies del CPNL

A l’estiu, juguem en català


Amb l'arribada del bon temps, els Centres de Normalització Lingüística (CNL) organitzen diverses activitats per promoure el joc i la joguina en català.

Una mostra d'aquestes activitats és la "Tarregada de jocs" que, per tercer any consecutiu, organitza el CNL de Terrassa i Rubí, en què el Servei Local de Català, el Centre Excursionista de Terrassa, la botiga Landròmina i el grup de jugadors Stas Tarat munten a la plaça del Vapor Ventalló de Terrassa, amb taules de jocs perquè tot tipus de jugadors, des dels més inexperts fins als més avesats, puguin jugar en català.

Aquesta activitat, juntament amb els tallers de Scrabble que s'han organitzat a Cerdanyola del Vallès (CNL Vallès Occidental 3) i al CNL de Barcelona, amb la col·laboració de la Federació Internacional de Scrabble en Català (FISC), s'emmarquen dins del programa "I tu, jugues en català?", que des del 2013 impulsa el Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) per donar a conèixer l'oferta de jocs i joguines en català i fomentar-ne el consum.

Actualment, més de 400 establiments de tot Catalunya donen suport al programa amb el compromís de fer visibles els jocs i les joguines que incorporin el català.

A més de les botigues, el CPNL compta amb una xarxa de fabricants de jocs i joguines que, amb el seu suport, ajuden a promoure l'ús del català en aquest àmbit. Darrerament s'han incorporat al programa tres nous creadors de jocs: "La Fallera Calavera" , "Cims. Fet a Barcelona" i "Sembra".

Ara que estem en ple període de vacances escolars és un bon moment per jugar en família i en català. Podeu conèixer l'oferta de jocs i joguines a través de l'aplicació per a dispositius mòbils "I tu, jugues en català?" o mitjançant el nostre cercador de jocs, on trobareu més de 600 referències de jocs i joguines en català.

<< Tornar al butlletí
Llicència de Creative Commons Consorci per a la Normalització Lingüística