Consorci per a la Normalització Lingüística

Pren el pols a la llengua! Accions a l'àmbit sanitari - Notícies del CPNL

Notícies del CPNL

Pren el pols a la llengua! Accions a l'àmbit sanitari


En el marc de col·laboració entre el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya i el Consorci per a la Normalització Lingüística s'estan organitzant diversos cursos de català per a metges interns residents (MIR) dels hospitals de Bellvitge, Clínic i Vall d'Hebron.

Aquestes sessions s'adrecen als metges que venen a formar-se en una especialitat mèdica a Catalunya i que majoritàriament tenen un coneixement baix de la llengua catalana.

El més destacat d'aquest curs són les dues sessions de sensibilització que s'impartiran dins d'un curs d'introducció a la llengua oral, que té una durada de 20 hores, amb l'objectiu que els metges residents entenguin que l'atenció lingüística forma part de la bona atenció a l'usuari.

En el curs també es treballaran les habilitats de comprensió i de producció oral, que permetran als alumnes comprendre i utilitzar expressions quotidianes i frases molt senzilles per satisfer les primeres necessitats comunicatives com ara presentar-se, presentar una tercera persona o formular i respondre preguntes sobre detalls personals i altres habilitats. D'aquesta manera els metges residents podran actuar mínimament en situacions quotidianes pròpies de la seva tasca professional.

<< Tornar al butlletí
Llicència de Creative Commons Consorci per a la Normalització Lingüística