Consorci per a la Normalització Lingüística

Més de cent persones celebren el final de curs a Vilanova i la Geltrú - Notícies del CPNL

Notícies del CPNL

Més de cent persones celebren el final de curs a Vilanova i la Geltrú


Després de mesos de treball intens, combinat amb activitats culturals dins i fora de l'aula i sortides per conèixer l'entorn, el CPNL organitza festes i actes diversos de cloendes de cursos de català, que mantenen la constant del Consorci de crear situacions idònies per a la pràctica de la conversa en català i per a l'intercanvi cultural.

Durant els mesos de maig i juny, s'han organitzat més d'una cinquantena de cloendes per tot el territori que demostren, un any més, que l'aprenentatge de la llengua és compatible amb la diversió, l'originalitat i la bona concòrdia de grup.

D'entre els diversos actes de cloenda de cursos, destaquem el que es va fer a Vilanova i la Geltrú el dia 9 de juny.
Més de cent persones celebren el final de curs al CNL de l'Alt Penedès i el Garraf


Un centenar llarg de persones (entre alumnes, voluntaris, aprenents, personal del CNL i acompanyants), divendres 9 de juny, van celebrar el final dels cursos de català per a adults i de l'edició actual del programa Voluntariat per la llengua a l'Alt Penedès i el Garraf. La festa es va celebrar en l'incomparable marc dels jardins de la Masia d'en Cabanyes, casa museu on va viure el poeta romàntic Manuel de Cabanyes i que actualment acull el Centre d'Interpretació del Romanticisme, que duu el seu nom, i dependències del Consell Comarcal del Garraf.

Després de rebre els convidats i donar-los la benvinguda, les activitats van començar amb una visita guiada al CIRMAC, organitzada en grups d'una trentena de persones, durant la qual els visitants van poder conèixer els personatges més destacats de la nissaga dels Cabanyes i van descobrir-ne el llegat familiar; també van observar les estances originals del segle XIX que es conserven a la casa i les obres d'art que la decoren. A continuació, aprofitant la proximitat del Pi Gros emblemàtic, els grups s'hi van arribar per contemplar l'exemplar bicentenari de pinus pinea. Abans de començar les visites es va repartir a cadascun dels assistents un qüestionari que contenia sis preguntes sobre algun aspecte de la visita, i això va servir per sortejar tres premis al final del sopar entre les persones que havien contestat l'enquesta.

Un cop acabades les visites, es va servir el sopar al jardí de la Masia d'en Cabanyes, preparat pels convidats, ja que cadascú va portar-hi un plat a compartir amb la resta. La diversitat de procedències de les persones que assistien al sopar va propiciar que hi hagués una gran riquesa de presentacions, gustos i olors en els plats que es van desplegar a les taules i tothom va poder tastar tantes receptes diferents com va voler.

Al final de l'àpat es van lliurar els premis als guanyadors, es va fer un brindis per tot el que s'ha compartit i après durant el curs i va començar un ball que va durar fins que les forces van aguantar i la fresqueta de la nit va aconsellar de plegar veles.

La celebració va tenir el suport del CIRMAC i del Consell Comarcal del Garraf, que van cedir les instal·lacions, i de la Direcció General de Política Lingüística, dels ajuntaments de Vilanova i la Geltrú, Vilafranca del Penedès i Sant Pere de Ribes i del Consell Comarcal de l'Alt Penedès, que van donar obsequis per al lliurament de premis.

Àlbum de fotos

<< Tornar al butlletí
Llicència de Creative Commons Consorci per a la Normalització Lingüística