Consorci per a la Normalització Lingüística

Quinze maneres diferents de celebrar el final del curs - Notícies del CPNL

Notícies del CPNL

Quinze maneres diferents de celebrar el final del curs


El primer semestre de l'any, el Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) tanca el curs amb un balanç molt positiu. De gener a juny, 1.986 cursos presencials, 40.727 inscrits (tant en la modalitat presencial com en línia) i 4.000 parelles lingüístiques.

Després de mesos de treball intens a l'aula, combinat amb activitats culturals dins i fora de l'aula i sortides per conèixer l'entorn, la cohesió dels grups i la bona sintonia desemboquen en l'organització de festes i actes diversos, que mantenen la constant del CPNL de crear situacions idònies per a la pràctica de la conversa en català i per a l'intercanvi cultural.

Celebracions originals i variades, obertes a tothom

 

Més d'una cinquantena de cloendes per tot el territori demostren, un any més, que l'aprenentatge de la llengua és compatible amb la diversió, l'originalitat i la bona concòrdia de grup. L'experiència i l'objectiu de millora contínua han permès que aquests actes s'hagin convertit en activitats molt destacades del territori, cada cop més elaborades i participatives, que criden l'atenció per l'enginy i els bons resultats que generen.

 

Així, dels típics sopars inicials d'alumnes, amb anècdotes del curs, s'ha passat a trobades gastronòmiques interculturals, caminades per entorns de natura, actuacions de cant, teatre, recitals en llengua materna, karaokes, sessions de Scrabble en català o gimcanes de llengua, entre les quinze maneres diferents de celebrar el final de curs.

Una mostra heterogènia i diversa, adaptada a les característiques de cada indret, que evidencia la implicació dels professionals del Consorci i la bona predisposició dels alumnes i dels participants del VxL, que acaben convertint l'aprenentatge de la llengua en un espai de convivència i, sovint, d'amistat. El fet que, a més a més, siguin activitats obertes a tota la ciutadania amplia l'abast i la repercussió d'aquest sistema d'aprenentatge i obre les portes a la cohesió social, més enllà del grup d'alumnes o participants del VxL.

<< Tornar al butlletí
Llicència de Creative Commons Consorci per a la Normalització Lingüística