Consorci per a la Normalització Lingüística

El VxL no s'atura a l'estiu - Notícies del CPNL

Notícies del CPNL

El VxL no s'atura a l'estiu


Amb l'arribada de l'estiu, els dies es fan més llargs i la climatologia convida a gaudir de converses disteses en bona companyia. Els participants en el Voluntariat per la llengua (VxL), a més, aprofiten el temps lliure o les vacances per practicar el català o ajudar a practicar-lo.

Les inscripcions al programa es poden fer durant tot l'any (en línia a www.vxl.cat), tant per ser voluntari (si es parla català habitualment) com per ser aprenent (si es tenen coneixements bàsics de la llengua, però es necessita practicar-la) i les parelles lingüístiques es formen en funció de la disponibilitat i de les preferències d'ambdues persones perquè es puguin trobar quan els vagi bé.

També les persones que resideixen fora de Catalunya, temporalment o permanent, poden participar en el programa, a través de la modalitat virtual, que permet fer les converses a través de videoconferència.

El mateix dia que comença l'estiu, el 21 de juny, el Centre de Normalització Lingüística (CNL) de Barcelona va presentar noves parelles lingüístiques en un marc ben especial: l'envelat de la Festa Major de Gràcia, que celebra enguany el seu bicentenari.

També el 21 de juny, a Sant Vicenç dels Horts, el CNL Ca n'Ametller va fer l'acte de cloenda de la 18a edició del VxL a la població tot celebrant el Dia Europeu de la Música. A més de la valoració de l'activitat, s'hi va fer un reconeixement a entitats i comerços que col·laboren amb el programa, amb un agraïment a la participació als aprenents i voluntaris i una actuació musical organitzada per la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament vicentí.

També durant l'època estival es continuen oferint algunes activitats complementàries, especialment pensades per a aquesta època de l'any, adreçades als participants en el VxL, que vulguin gaudir-ne: a Palamós, per exemple, el CNL de Girona va oferir el 21 de juny una ruta literària per descobrir la vegetació autòctona de la vila. Durant el passeig, voluntaris i aprenents del VxL i alumnes dels cursos del Servei Local de Català van llegir poemes o textos relacionats amb les plantes i les flors. La ruta va acabar amb un tast de vins a la Biblioteca.

I tothom que hi sigui o s'acosti a Girona al juny (fins al 28, al claustre de la Diputació de Girona) o a l'Hospitalet de Llobregat del juliol al setembre (a la Biblioteca Central Tecla Sala), podrà veure l'exposició "A dues veus. Retrats de conversa en català", una mostra de fotografies de parelles lingüístiques en indrets emblemàtics de Vilafranca del Penedès amb testimonis de les seves experiències en el programa.

<< Tornar al butlletí
Llicència de Creative Commons Consorci per a la Normalització Lingüística