Consorci per a la Normalització Lingüística

El català ens connecta - Notícies del CPNL

Notícies del CPNL

El català ens connecta

Amb la voluntat d'explicar el CPNL i definir-ne els plantejaments bàsics, hem elaborat un vídeo que, més enllà de detallar campanyes, programes i activitats, vol descriure'n els objectius i la raó de ser.

El fil conductor d'aquest vídeo és la connexió que s'estableix entre les persones i amb l'entorn, cada vegada que escollim el català com a llengua de comunicació. I això ho fem tant en el dia a dia particular com en relació amb les entitats, les associacions, l'administració, els establiments comercials o les empreses amb què interaccionem. I el que és més important: amb les característiques pròpies de cada zona del territori català, representades a través dels 22 centres de normalització lingüística.

En un context històric de diversitat lingüística i d'aiguabarreig cultural, la societat catalana es defineix a partir del respecte per la pluralitat, amb la llengua catalana com a punt de trobada i de referència comunicativa. Un punt de trobada que permet generar vincles, però que també -i sobretot- ajuda a garantir la igualtat d'oportunitats.

Connexions, xarxa, vivències emocionals, igualtat d'oportunitats, cohesió social, territori, patrimoni cultural... Són conceptes, tots ells, que s'intenten transmetre en aquest vídeo, gràcies a la participació d'una cinquantena de persones vinculades al CPNL -des de professionals de la casa fins a alumnes i participants en el VxL-, als quals agraïm la implicació i la confiança.

Utilitzar el català ens connecta i ens construeix com a país. I aquesta és la finalitat del Consorci: treballar per construir una base comunicativa d'igualtat social per viure i conviure en la suma.

 

<< Tornar al butlletí
Llicència de Creative Commons Consorci per a la Normalització Lingüística