Consorci per a la Normalització Lingüística

El CPNL i el VxL promouen mems sobre la diversitat lingüística - Notícies del CPNL

Notícies del CPNL

El CPNL i el VxL promouen mems sobre la diversitat lingüística


El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) amb el Voluntariat per la llengua (VxL) es van afegir al repte del mem en la llengua materna del passat 21 de febrer (Dia Internacional de la Llengua Materna).

La iniciativa de Rising Voices, d'abast internacional, tenia com a objectiu difondre la diversitat lingüística a través de les xarxes socials. Des de la Direcció General de Política Lingüística (DGPL), CPNL i el TERMCAT, es va promoure la creació de mems en català i publicar-los amb les etiquetes #MemeML i #català.

Els mems sobre el VxL es van publicar des del dia 16 fins al 21 de febrer a les xarxes socials territorials del programa i també a la pàgina de facebook del Voluntariat per la llengua i al Twitter @vxlcat.

Parelles originals, personatges coneguts que conviden a la participació en el programa i fins i tot un brindis ben especial són alguns dels muntatges que, en clau d'humor, es poden veure a l'àlbum Mems VxL.

Per participar en el Voluntariat per la llengua com a voluntari (si es vol ajudar algú a practicar el català) o com a aprenent (si el que es necessita és millorar-ne l'expressió oral), només cal ser major d'edat i inscriure's en línia a www.vxl.cat o presencialment o per telèfon al centre de normalització lingüística més proper.

Les parelles lingüístiques prenen el compromís de parlar en català una hora a la setmana i ho poden fer de manera presencial o virtual. L'objectiu és que es trobin per parlar del que vulguin d'una manera distesa i també que puguin gaudir, si volen, de les  activitats complementàries que el programa els ofereix per conèixer l'entorn, la cultura, la història o l'activitat social de Catalunya.

<< Tornar al butlletí
Llicència de Creative Commons Consorci per a la Normalització Lingüística