Consorci per a la Normalització Lingüística

Nou vídeo promocional del VxL - Notícies del CPNL

Notícies del CPNL

Nou vídeo promocional del VxL


T'agraden les parelles ben avingudes? Aquesta és la pregunta que el nou vídeo promocional del Voluntariat per la llengua (VxL) planteja.

Igual que el pa amb el tomàquet, el vinil amb el tocadiscos o l'ordinador amb el ratolí, els aprenents amb els voluntaris del VxL formen parelles (lingüístiques) que funcionen molt bé: aquest és el missatge que la Direcció General de Política Lingüística (DGPL) del Departament de Cultura, que impulsa el programa, i el Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL), que el gestiona arreu de Catalunya, volen transmetre.

En el vídeo (de 44 segons) apareix una parella lingüística parlant relaxadament en un bar i conclou amb les raons per apuntar-se al Voluntariat per la llengua: practicar la llengua, viure, divertir-se o compartir en català.

La nova acció de difusió del VxL té per objectiu promoure el programa i donar a conèixer que té una nova modalitat virtual, pensada per a persones que, per la distància geogràfica, no poden coincidir presencialment.

El vídeo, que s'ha incorporat a la portada del web www.vxl.cat, i s'ha publicat a Voluntariat TV, s'ha començat a difondre a través de les xarxes socials amb l'etiqueta #VxLParellesBenAvingudes.

El Voluntariat per la llengua és un programa per practicar català a través de la conversa. Es basa en la creació de parelles lingüístiques formades per un voluntari, que parla català fluidament, i un aprenent, que en té coneixements bàsics i vol adquirir fluïdesa.

El compromís de les parelles lingüístiques és trobar-se una hora la setmana durant almenys deu setmanes per parlar, en català, del que vulguin en un context distès, el dia i l'hora que els vagi bé. Amb la modalitat virtual, ho podran fer des d'un ordinador o d'un dispositiu mòbil amb el programa de videoconferència que més els convingui.

Per participar al programa cal ser major d'edat i inscriure's a http://vxl.cat/participa-hi. Cal indicar l'opció escollida entre la modalitat virtual, la presencial o ambdues.

<< Tornar al butlletí
Llicència de Creative Commons Consorci per a la Normalització Lingüística