Consorci per a la Normalització Lingüística

La Biblioteca de Catalunya i el CPNL, junts per al foment cultural - Notícies del CPNL

Notícies del CPNL

La Biblioteca de Catalunya i el CPNL, junts per al foment cultural


La presidenta del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL), Ester Franquesa, i la directora de la Biblioteca de Catalunya, Eugènia Serra, han signat un conveni de col·laboració per a la promoció i el foment de la llengua i la cultura catalanes.

Aquest conveni, adreçat a alumnes, participants del programa de Voluntariat per la llengua i treballadors del CPNL, facilitarà l'accés d'aquests col·lectius a estructures fonamentals del patrimoni cultural català i difondrà el valor de l'ús social de la llengua catalana, com a eina estratègica de cohesió.

Després de la signatura, Eugènia Serra ha afirmat que aquest conveni afavoreix l'apropament a les institucions i crea un sentiment de pertinença amb el qual sortim guanyant com a país. Ester Franquesa ha destacat que aquesta col·laboració acosta el patrimoni material a l'immaterial que són els llibres i la llengua.

En el marc d'aquest conveni, la Biblioteca de Catalunya es compromet a oferir a l'alumnat, a les parelles lingüístiques del VxL i als treballadors del Consorci visites guiades a la Biblioteca de Catalunya, a l'Arxiu Joan Maragall i a les exposicions programades.

Per la seva banda, el CPNL es compromet a difondre entre els seus usuaris i a la societat en general l'adhesió de la Biblioteca de Catalunya com a entitat col·laboradora del Consorci i la programació d'activitats, a través dels canals de comunicació del CPNL: pàgines web, mitjans de comunicació locals, xarxes socials, butlletins electrònics, etc.

El CPNL, amb el programa Llengua, cultura i cohesió, motiva l'aprenentatge i l'ús de la llengua del seu alumnat i dels participants del Voluntariat per la llengua a partir del coneixement del patrimoni literari i cultural del país, així com també de les entitats socials, culturals i esportives de cada població.

La Biblioteca de Catalunya és una entitat autònoma administrativa catalana que té, entre d'altres, la missió d'elaborar, gestionar i difondre el catàleg col·lectiu del sistema bibliotecari de Catalunya; es manté com a principal centre de referència per a investigadors, professionals i per als ciutadans en general, i es consolida com a autoritat científica relacionada amb el patrimoni biogràfic català.  

<< Tornar al butlletí
Llicència de Creative Commons Consorci per a la Normalització Lingüística