Consorci per a la Normalització Lingüística

El CPNL celebra, un any més, el Dia Mundial de la Poesia - Notícies del CPNL

Notícies del CPNL

El CPNL celebra, un any més, el Dia Mundial de la Poesia


Com cada any, i ja en són set, el Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) celebra el Dia Mundial de la Poesia amb diversos actes i activitats que s'organitzen en el territori. Així mateix, també participarà en l'acte central que es durà a terme al Centre d'Arts Santa Mònica, on intervindran la directora general de Política Lingüística i presidenta del CPNL, Ester Franquesa, i la directora de la Institució de les lletres Catalanes (ILC), Laura Borràs.

La poeta que la ILC ha escollit enguany per celebrar el DMP és la mallorquina Antònia Vicens i el poema que ha escrit expressament per la commemoració és La poesia.

Per celebrar el Dia Mundial de la Poesia, el CPNL té previst organitzar o participar en prop de 40 actes públics a tot el territori, a més de totes les activitats que es fan a les aules dels cursos de català. El blog Emociona't amb la poesia! recollirà les aportacions poètiques de persones vinculades al Consorci i les activitats didàctiques que l'alumnat dels centres de normalització lingüística han treballat a classe.

La tipologia d'activitats i actes que s'organitzen des dels centres de normalització lingüística és diversa: lectura del poema d'Antònia Vicens a les aules, recitals de poemes musicats, lectures del poema de l'any i altres poemes en diverses llengües, exposicions de poemes en llengües diverses, itineraris poètics, presentacions de llibres, publicació de poemes a les pàgines web dels CNL, aparadors poètics amb els poemes de l'alumnat, publicació a les xarxes socials de difusió, etc.

A l'acte central de celebració, organitzat per la ILC i que es farà el dia 21 de març al centre Arts Sant Mònica de Barcelona, diverses persones llegiran el poema La poesia en diverses llengües. El CPNL també hi participarà, amb la intervenció d'una parella lingüística del Voluntariat per la llengua i un alumne dels cursos de català del CNL de Badalona i Sant Adrià que recitaran el poema de Vicens en la seva llengua materna.

Podeu consultar l'agenda d'activitats del CPNL relacionades amb el Dia Mundial de la Poesia en aquest enllaç.

<< Tornar al butlletí
Llicència de Creative Commons Consorci per a la Normalització Lingüística