Consorci per a la Normalització Lingüística

Sessió literària amb l'escriptora Maria Mercè Roca - Notícies del CPNL

Notícies del CPNL

Sessió literària amb l'escriptora Maria Mercè Roca


L'escriptora Maria Mercè Roca va compatir les seves reflexions amb alumnes de català i amants de la literatura en la sessió literària dedicada a algunes de les seves darreres novel·les: Mil revolts (guanyadora de l'11è Premi Barcanova de Literatura Infantil i Juvenil) i Bones intencions. La sessió s'emmarca dins el V Taller de lectura i conversa en català de l'Oficina de Català de Roses.

Molt agraïda per haver estat convidada i molt contenta per l'interès que ha suscitat la seva obra entre els assistents, M. Mercè Roca va iniciar la seva intervenció parlant de com ha estat de positiva, sempre, la seva experiència en l'àmbit dels tallers i els clubs de lectura, a més de fer ressaltar la importància d'aquest tipus d'activitats en l'aprenentatge d'una nova llengua. 

A continuació, i després d'una breu reflexió sobre l'acció de llegir, va explicar la complexitat del procés de creació d'un llibre, a partir dels dos llibres que s'havien llegit prèviament al Taller i als cursos de català: Mil revolts i Bones intencions. 

Tot seguit, els assistents van poder intercanviar opinions amb l'autora i també van comentar altres llibres llegits amb anterioritat, la qual cosa va donar peu a parlar de la traducció de les seves obres, de com treballa els personatges, de la dificultat de fer semblar natural un diàleg o de la complexitat de trobar el títol idoni per a una novel·la.   

Finalment, tots els assistents van poder demanar a l'autora que els dediqués i signés un llibre. 

Aquesta activitat ha estat possible gràcies a la col·laboració entre la Biblioteca Jaume Vicens i Vives de Roses, les tres persones voluntàries responsables del Taller de lectura i conversa en català i l'Oficina de Català de Roses del Centre de Normalització Lingüística de Girona.

<< Tornar al butlletí
Llicència de Creative Commons Consorci per a la Normalització Lingüística