Consorci per a la Normalització Lingüística

El CPNL ha commemorat l'Any Llull, amb 126 actes a 55 poblacions - Notícies del CPNL

Notícies del CPNL

El CPNL ha commemorat l'Any Llull, amb 126 actes a 55 poblacions


El març de 2013 la Generalitat de Catalunya va acordar declarar el 2016 Any Llull, amb motiu del setè centenari de la seva mort. Per aquest motiu, des del novembre de 2015 i fins al novembre de 2016, diversos organismes de tot el territori de parla catalana han organitzat conferències, exposicions, concerts, projectes editorials, acadèmics i educatius per a la divulgació de la vida i l'obra de Ramon Llull en tots els seus vessants.

En el marc d'aquesta commemoració, el Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) ha recordat la figura de Ramon Llull amb l'organització de 126 actes i activitats per part dels diversos centres de normalització lingüística en 55 poblacions. Algun dels actes han comptat amb la col·laboració del Departament de Cultura i de diverses entitats i organismes com ajuntaments, escoles, biblioteques, ràdios municipals, associacions i centres culturals, entre d'altres. La tipologia d'activitats commemoratives ha estat molt diversa: passejades literàries, lectures de l'obra, clubs de lectura, tertúlies i conferències sobre Llull i la seva producció literària, dictats populars, visites a exposicions dedicades a l'autor i diversos concursos lingüístics, fotoliteraris i de microcontes.

Les xarxes socials del CPNL també han estat el vehicle per difondre tant les activitats programades com la figura i l'obra d'aquest autor. Per facilitar la cerca de les activitats del CPNL relacionades amb Llull a Facebook i Twitter es va crear l'etiqueta #AnyLlull_cpnl.

El Consorci ha recollit tots els actes i activitats relacionats amb aquesta commemoració en una pàgina web específica i al wiki "Ramon Llull al CPNL".


Ramon Llull és i ha estat un dels màxims exponents de la cultura i el pensament a Europa. L'originalitat del seu pensament i la qualitat de la seva literatura han fet de Llull la figura més destacada de la cultura catalana de tots els segles arreu del món. La seva obra, escrita principalment en català i llatí, i probablement també en àrab, ha tingut una gran influència entre grans pensadors, des del mateix segle XIV fins als nostres dies. Els seus llibres han estat editats i traduïts a desenes de llengües als centres de cultura i estudi més prestigiosos d'arreu del món.

<< Tornar al butlletí
Llicència de Creative Commons Consorci per a la Normalització Lingüística