Consorci per a la Normalització Lingüística

Lèxic de natació - Notícies del CPNL

Notícies del CPNL

Lèxic de natació


El novembre passat es va presentar a Caldes de Montbui el lèxic De cap a l'aiguaLèxic de natacióNedem en català!, elaborat pel Centre de Normalització Lingüística del Vallès Oriental (CNL) i l'Ajuntament de Caldes de Montbui, conjuntament amb el TERMCAT.

Aquest és un lèxic que té la virtut de combinar la terminologia més especialitzada, com els diferents estils de natació, amb una terminologia més divulgativa de l'aprenentatge de la natació que no es troba enlloc.

El CNL del Vallès Oriental, l'Ajuntament i el TERMCAT han elaborat aquesta publicació amb l'objectiu de difondre el vocabulari bàsic que s'utilitza en l'aprenentatge i la pràctica esportiva de la natació. Es tracta del segon lèxic esportiu d'una col·lecció, encetada fa dos anys amb el lèxic de futbol sala, que respon a la voluntat d'elaborar periòdicament reculls de vocabulari de la pràctica no competitiva de diversos esports.

El lèxic ha comptat amb la col·laboració d'entrenadors i monitors del Club Natació Caldes i també dels clubs de Granollers, Llinars i Sant Celoni.

Aquesta publicació consta de tres parts: un glossari amb 37 termes i la corresponent definició, una història central que descriu el primer dia de piscina d'una persona que va a nedar per fer salut i la il·lustració d'una piscina amb el nom de cadascuna de les parts. 

<< Tornar al butlletí
Llicència de Creative Commons Consorci per a la Normalització Lingüística