Consorci per a la Normalització Lingüística

Llibres amb mans de dones, a Abrera - Notícies del CPNL

Notícies del CPNL

Llibres amb mans de dones, a Abrera


La Regidoria d'Educació de l'Ajuntament d'Abrera ha apostat per dur a terme al municipi l'activitat Llibres amb mans de dones que comptarà amb la participació del Servei Local de Català d'Abrera (del CNL Ca n'Ametller), l'Escola Ernest Lluch, l'Escola d'Adults, l'Escola de Música i la Biblioteca Josep Roca i Bros.

Aquesta activitat forma part del projecte Lletra a lletra fem municipi, que impulsa i patrocina la Diputació de Barcelona, i pretén millorar les competències lingüístiques de l'alumnat participant, centrant la mirada en autores que en diferents àmbits han fet una important aportació a la llengua i literatura catalanes: Lola AngladaMaria BarbalJoana Raspall i Mercè Rodoreda. A través de la il·lustració, la poesia, la novel·la i l'assaig aquestes autores ens han deixat un patrimoni literari de gran interès per a l'aprenentatge de la llengua catalana.

Així, aquest passat mes de desembre, els alumnes dels cursos de català han participat en una primera activitat de presentació, conduïda per un pedagog i dinamitzada per una actriu, que els ha permès fer un primer tast de la vida i obra d'aquestes autores. L'activitat ha permès, alhora, generar propostes de treball molt interessants, que s'aniran desenvolupant al llarg del curs 2016-2017.

En el marc d'aquest projecte, està també previst fer una visita a la Biblioteca de Catalunya i un acte públic conjunt, d'àmbit municipal, per presentar els treballs realitzats pels centres i equipaments educatius participants.

<< Tornar al butlletí
Llicència de Creative Commons Consorci per a la Normalització Lingüística