Consorci per a la Normalització Lingüística

Montserrat Roig, protagonista del Correllengua - Notícies del CPNL

Notícies del CPNL

Montserrat Roig, protagonista del Correllengua


Els dies 3 i 4 de novembre es va celebrar al Prat de Llobregat (CNL El Prat de Llobregat) el Correllengua 2016, que aquest any s'ha dedicat a l'escriptora i periodista Montserrat Roig, en commemoració de 25è aniversari de la seva mort.

L'acte principal, que es va dur a terme a l'Auditori del Cèntric, va començar amb la lectura del Manifest del Correllengua, que enguany ha escrit el periodista i escriptor Vicenç Villatoro. Posteriorment, es va presentar un vídeo elaborat pel Centre de Normalització Lingüística El Prat de Llobregat, en què alumnes dels cursos de català per a adults llegien la biografia de l'autora i algunes frases que ella va dir. Tot seguit es va donar pas a l'espectacle "Roig", un recital poètic amb música, en què l'actriu i directora teatral Mònica Lucchetti, la cantant Llúcia Vives i el músic i compositor Carles Beltran van obsequiar el públic amb alguns passatges de Montserrat Roig plens de vida i de passió, d'amor a l'escriptura i de dolor per les injustícies del món que l'envoltava. Tot això acompanyat amb la música que li agradava i amb algunes composicions fetes especialment per a aquest espectacle. Un espectacle que el públic va aplaudir llargament, ple d'emoció i de sensibilitat.

Tots els actes del Correllengua que s'han organitzat al Prat pretenen mostrar el compromís de Montserrat Roig amb la llengua i el país. S'ha volgut destacar i donar a conèixer la seva obra com a escriptora i com a periodista feminista i d'esquerres, i la seva tasca per recuperar la memòria històrica dels crims del nazisme.

El CNL ha començat el curs 2016-2017 treballant l'obra de Montserrat Roig amb activitats adequades als diversos nivells dels alumnes. A més, els dos clubs de lectura fàcil del Voluntariat per la Llengua (VxL) han llegit la novel·la "El temps de les cireres" en una versió publicada recentment i adaptada com a obra de lectura fàcil. Tant els membres dels clubs de lectura com els de la Tertúlia del VxL tenen previst visitar l'exposició sobre l'autora que hi ha a la Biblioteca Antonio Martín.

<< Tornar al butlletí
Llicència de Creative Commons Consorci per a la Normalització Lingüística