Consorci per a la Normalització Lingüística

Sessions de llengua a les biblioteques del Barcelonès Nord - Notícies del CPNL

Notícies del CPNL

Sessions de llengua a les biblioteques del Barcelonès Nord


En el marc d'una col·laboració conjunta entre el Centre de Normalització Lingüística de Badalona i Sant Adrià i el de L'Heura (Santa Coloma de Gramenet), es van presentar els serveis del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL)  en una reunió tècnica de les dotze biblioteques de l'Àrea del Barcelonès Nord.

Arran d'aquesta presentació de serveis, se'ns va demanar organitzar dues sessions de llengua adreçades específicament als treballadors i treballadores de les biblioteques, amb l'objectiu de dotar-los d'eines per augmentar la seva autonomia lingüística a l'hora de redactar la variada tipologia de textos que produeixen: tant els interns (retolació, avisos...) com els externs (guies per als usuaris, fitxes d'autors, xarxes socials...).

Les sessions es van impartir durant el mes de setembre. La primera, a la Biblioteca del Fondo (Santa Coloma de Gramenet). Va ser una sessió centrada en temes de puntuació, tipografia, majúscules i minúscules i abreviatures. La segona, a la Biblioteca Can Casacuberta (Badalona), en què es van treballar els recursos de llengua catalana a internet i a les aplicacions de telefonia mòbil, i que proposava webs institucionals, diccionaris, traductors i correctors en línia, a més d'apps per aprendre i practicar català.

Totes dues sessions van estar ben valorades pels assistents, que van fer ressaltar el fet de poder formar-se en qüestions tipogràfiques i actualitzar els seus coneixements de català, a més de conèixer les novetats TIC aplicables tant a la seva feina com a l'assessorament a l'usuari. L'ambient de treball va ser molt participatiu i molt pràctic.

<< Tornar al butlletí
Llicència de Creative Commons Consorci per a la Normalització Lingüística