Consorci per a la Normalització Lingüística

En marxa, noves actuacions del programa Català i empresa. Ja estàs al dia? - Notícies del CPNL

Notícies del CPNL

En marxa, noves actuacions del programa Català i empresa. Ja estàs al dia?


A finals de setembre, el Servei Local de Català de Sant Vicenç dels Horts, del CNL de Ca n'Ametller i els serveis d'Ocupació, Formació, Comerç, Empresa, Emprenedoria i de l'OMIC de l'Ajuntament van fer les primeres passes d'un treball en xarxa adreçat a l'àmbit socioeconòmic amb l'objectiu general comú d'estendre la presència de la llengua catalana als comerços i les empreses vicentines.

Els departaments implicats i el Servei de Català van acordar planificar conjuntament accions de dinamització, formació i informació i reforçar-ne les que fins ara ha dut a terme el Servei amb la col·laboració puntual d'alguns d'ells.

Una de les primeres actuacions que s'ha dut a terme, d'acord amb aquest consens de treball transversal, ha estat la inclusió d'una sessió de presentació del Servei Local de Català i d'informació dels drets lingüístics dels consumidors en el curs "Com incrementar les vendes", organitzat per l'Ajuntament i la Unió de Botiguers, destinat als comerços. El 27 de setembre, les 12 botigues presents van conèixer quines són les seves obligacions lingüístiques segons el Codi de Consum de Catalunya i quins serveis els ofereix el Servei de Català per complir la normativa vigent en aquest sentit. Un cop finalitzat el curs, el Servei de Català programarà visites a cadascuna de les botigues per assessorar-les a fi de saber si poden garantir els drets lingüístics de la seva clientela.

Una sessió de sensibilització sobre usos i actituds lingüístiques adreçada als alumnes del curs de Monitor de lleure, organitzat pel Departament de Formació, va ser l'acció del passat mes d'octubre promoguda pel Servei de Català, que dóna continuïtat a la feina en xarxa per la qual s'ha compromès l'Ajuntament.

Consulteu l'última edició del butlletí Llengua i empresa

<< Tornar al butlletí
Llicència de Creative Commons Consorci per a la Normalització Lingüística