Consorci per a la Normalització Lingüística

Els clubs de lectura - Notícies del CPNL

Notícies del CPNL

Els clubs de lectura


En el marc del programa Llengua i Cultura, el Consorci per a la Normalització Lingüística, a través dels seus 22 centres de normalització lingüística (CNL), vol donar a conèixer els trets més rellevants de la cultura catalana i la diversitat d'autors literaris i artístics, posant un accent especial en el foment de la lectura.

Per això el CPNL organitza els clubs de lectura, uns espais de trobada per intercanviar o expressar opinions sobre el que ha suggerit la lectura d'un llibre i que tenen com a finalitat millorar la comprensió i l'expressió oral del català, tant per als alumnes dels nostres cursos de català com dels aprenents que participen en el programa Voluntariat per la llengua.

Enguany els CNL duen a terme diverses activitats lectores. D'una banda, hi ha els clubs de lectura fàcil, que s'adrecen a persones que tenen poc coneixement de la llengua catalana i en què es llegeixen llibres adaptats per l'Associació Lectura Fàcil (LF). D'altra banda, hi ha tertúlies literàries, que s'organitzen en col·laboració amb les diverses xarxes de biblioteques públiques de Catalunya amb l'objectiu de conversar en català al voltant de la lectura d'un llibre. S'adrecen tant a les persones que parlen una mica en català, encara que no el dominen prou, com als catalanoparlants que els falta fluïdesa i confiança per fer servir la llengua. Finalment, també cal esmentar que algunes de les sessions que es duen a terme estan dedicades als escriptors de l'any, per la qual cosa el llibre que es llegeix i es comenta és d'algun d'aquest autors. Enguany, per exemple, s'han escollit textos de Montserrat Roig, Maria Aurèlia Capmany  i Caterina Albert (Víctor Català) o bé algun fragment de l'obra de Ramon Llull.  

La lectura és un dels ingredients principals perquè el nostre alumnat progressi més eficaçment en el procés d'aprenentatge de la llengua, perquè ampliïn el repertori lèxic, perquè coneguin nous escriptors i perquè, en definitiva, puguin compartir aquestes lectures.

<< Tornar al butlletí
Llicència de Creative Commons Consorci per a la Normalització Lingüística