Consorci per a la Normalització Lingüística

"Pesca la falta" un concurs fotogràfic a les xarxes social (CNL Montserrat) - Notícies del CPNL

Notícies del CPNL

"Pesca la falta" un concurs fotogràfic a les xarxes social (CNL Montserrat)


El Centre de Normalització Lingüística (CNL) Montserrat organitza el concurs de fotografia "Pesca la falta" a través de les xarxes socials Instagram, Facebook i Twitter.

Aquesta activitat té l'objectiu de sensibilitzar la població sobre la importància d'escriure amb correcció i evitar l'efecte negatiu de les incorreccions lingüístiques. Vol incidir, també, en el paper decisiu que té la llengua per al futur professional del joves, tenint en compte el valor que adquireix a l'hora d'oferir una determinada imatge de qualitat.

Per això, atès aquest caràcter pedagògic, es promourà entre universitats, instituts, esplais i centres juvenils, però també entre l'alumnat dels cursos de català per a adults del territori del CNL Montserrat: l'Anoia, el Bages, el Berguedà i la Cerdanya.

Per poder participar en el concurs, les fotografies que es pengin a les xarxes socials hauran d'incloure l'etiqueta #pescalafalta i una etiqueta amb el nom de la població on s'ha fet la fotografia. Les imatges han de recollir errades lingüístiques en català (barbarismes, faltes d'ortografia, de sintaxi, de morfologia...) en rètols, fullets, cartells, menús, senyals, etc. exposats al públic. Cada concursant hi pot presentar tantes fotografies com vulgui sempre que siguin originals. Per participar-hi cal ser seguidor del compte d'Instagram, o bé del Twitter del CNL Montserrat o d'algun dels comptes Facebook dels serveis de català del CNL (SLC de Manresa - SCC del Bages, SCC de l'Anoia - SLC d'Igualada, SLC de Berga - SCC del Berguedà o Servei Comarcal de Català de la Cerdanya).

Hi haurà 10 premis molt atractius per a totes les edats, però especialment per als joves:

  1. Un vol de passeig de 20 minuts amb avioneta per la comarca del Bages.
  2. Un vol de passeig de 20 minuts amb avioneta per la comarca del Bages.
  3. Una capsa regal d'aventures i experiències "Fent País".
  4. Un val per a dues persones per a un dels jocs de Secret Room Escape.
  5. Dos vals per al lloguer d'un kart al circuit del Karting Sallent.
  6. Dos vals per al lloguer d'un kart al circuit del Karting Sallent.
  7. Dues invitacions per a la programació hivern - primavera 2017 del Teatre Municipal l'Ateneu d'Igualada.
  8. Dues invitacions per a la programació gener - maig 2017 del Teatre de l'Aurora d'Igualada.
  9. Un lot de jocs en català i dues invitacions per al concert de Guiem Soldevila 'Amoramort' al teatre Municipal l'Ateneu, dins el cicle Músiques de butxaca.
  10. Un val per al lloguer d'un kart al circuit del Karting Sallent i una samarreta TrenCATclosques del seguici popular d'Igualada.

Els patrocinadors dels premis són:  Aircatfly, Fent País cooperativa, Secret Room Escape, Karting Sallent, Ajuntament d'Igualada - Cultura Igualada, Teatre de l'Aurora d'Igualada, Joguiba, l'Ateneu Igualadí i TrenCATclosques.

<< Tornar al butlletí
Llicència de Creative Commons Consorci per a la Normalització Lingüística