Consorci per a la Normalització Lingüística

L’exposició «A dues veus. Retrats de conversa en català» recorre Catalunya - Notícies del CPNL

Notícies del CPNL

L’exposició «A dues veus. Retrats de conversa en català» recorre Catalunya


La mostra «A dues veus. Retrats de conversa en català», creada pel CNL de l'Alt Penedès i el Garraf, en col·laboració amb l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès i el Consell Comarcal del Penedès, es podrà veure a la Biblioteca Pública de Lleida (Rambla d'Aragó, 10) del 5 al 20 de setembre i durant els deu dies posteriors, a la seu del Servei Local de Català de Lleida.

L'exposició, que ja s'ha mostrat a l'AV de l'Espirall de Vilafranca del Penedès, l'escorxador de Gelida, el Bar restaurant El Jardí de Sant Quintí de Mediona, el Casal d'entitats de Sant Sadurní d'Anoia, l'Hospital comarcal de l'Alt Penedès, l'Escola Sant Ramon i el Centre Artístic del Penedès L'Agrícol (a Vilafranca del Penedès), continuarà el seu recorregut el 2016 passant pel Centre Cultural Mont-Àgora de Santa Margarida de Montbui (de l'1 al 15 d'octubre), la Biblioteca Joan Oliva (del 15 al 31) i el Casal de Vilafranca (el novembre) i Palamós (el desembre).

L'objectiu de la mostra, que presenta fotografies fetes a diverses parelles lingüístiques vilafranquines en llocs emblemàtics de la població i frases sobre les seves experiències, és difondre els valors del Voluntariat per la llengua (VxL) i reconèixer la contribució social i cultural que fan les persones que hi participen. Aquest recull vol reflectir també l'esforç que fan tant les persones que volen aprendre català com les que els dediquen el seu temps per conversar, i el vincle que es crea entre les dues parts.

L'exposició es complementa amb un opuscle que recull els textos que han escrit deu voluntaris i voluntàries del VxL sobre les mateixes dinou parelles que ha fotografiat l'Imma Casanellas i que es pot consultar aquí.

S'adreça a tothom qui vulgui conèixer el VxL des d'un punt de vista testimonial, a la vegada que descobrir llocs emblemàtics de Vilafranca del Penedès. En general, és d'interès per a qualsevol persona que vulgui descobrir com un projecte de foment de l'ús de la llengua catalana pot esdevenir una eina de cohesió social.

En aquest enllaç trobareu la infografia de l'exposició, que qualsevol organisme o entitat interessat a tenir-la en les dates en què no s'estigui exhibint pot demanar al Consorci per a la Normalització Lingüística (Àmbit de Projecció, material@cpnl.cat, Tel. 93 272 31 00), amb la possibilitat d'incorporar-hi un punt d'inscripció del VxL o que un dinamitzador del programa hi faci visites comentades per a grups.

<< Tornar al butlletí
Llicència de Creative Commons Consorci per a la Normalització Lingüística