Consorci per a la Normalització Lingüística

Mou-te! Nou títol de la col·lecció «Parlem tu i jo» sobre els esports - Notícies del CPNL

Notícies del CPNL

Mou-te! Nou títol de la col·lecció «Parlem tu i jo» sobre els esports


La col·lecció «Parlem tu i jo», que edita la Direcció General de Política Lingüística en col·laboració amb el Consorci per a la Normalització Lingüística, facilita el diàleg i proporciona nous temes de conversa als voluntaris i aprenents que es troben com a parella lingüística del Voluntariat per la llengua per parlar en català una hora a la setmana.

Mou-te! és el títol del setè quadern de la col·lecció, afegint el tema dels esports al dels viatges, el temps lliure, el menjar i beure, l'habitatge, la família i la diversitat religiosa, en què s'emmarcaven els anteriors.

La publicació, seguint l'estructura dels anteriors, incorpora el text Mens sana in corpore quiet, d'en Xevi Sala Puig, el còmic De la Pampa al Vallès, amb guió de David Vila i dibuixos de Toni il·lustració, un seguit de propostes per llegir, mirar, escoltar i conversar sobre diferents aspectes relacionats amb l'esport (com ara els beneficis físics i mentals que comporta, les relacions socials que implica o els valors que s'hi treballen) i un recull de fragments de llibres per a la reflexió. Per acabar, els lectors trobaran un vocabulari i una selecció d'expressions que els poden ajudar en la comprensió dels textos

La col·lecció "Parlem tu i jo" ha tingut fins ara la col·laboració de Josep Maria Espinàs, Joaquim Carbó, Ramon Solsona, Rafael Vallbona, Sònia Moll i Vicenç Villatoro i per als còmics, Giovanni Castro, Montse Batalla, David Parcerisa, Mercè Godas (Maru), Marta Comas i Albert Climent.

"Parlem Tu i Jo" és una col·lecció pensada per promoure el diàleg i la conversa, i alhora reforçar l'aprenentatge de la llengua a través de la lectura. El material s'adreça tant a les persones que participen en el programa Voluntariat per la llengua o en clubs de lectura com a l'alumnat dels cursos de llengua catalana.

Tots els exemplars, que reben les parelles lingüístiques en començar les trobades, es poden consultar en línia a l'apartat Materials (http://www.vxl.cat/materials) del portal de Voluntariat per la llengua www.vxl.cat

<< Tornar al butlletí
Llicència de Creative Commons Consorci per a la Normalització Lingüística