Consorci per a la Normalització Lingüística

Paleontòlegs per un dia (CNL de Sabadell) - Notícies del CPNL

Notícies del CPNL

Paleontòlegs per un dia (CNL de Sabadell)


La cohesió social és un dels objectius fonamentals de tota l'activitat que duu a terme el Consorci per a la Normalització Lingüística. Aquest objectiu es fa evident en les activitats que complementen els cursos de català i que s'organitzen amb l'ajut de les entitats col·laboradores del territori. Sortir de la dinàmica de l'aula propicia la interacció dels alumnes en un marc diferent de l'habitual i permet la descoberta d'un entorn de ciutat amb les seves possibilitats lúdiques, culturals i socials.

Les sortides complementàries del Servei Local de Català (SLC) de Sabadell s'ajusten al nivell de cada curs, des del Bàsic1 (B1) fins al Suficiència 3 (S3). Així, per exemple, l'alumnat del B1 visita el mercat central, el del Bàsic 2 (B2), la biblioteca, el del Bàsic 3 (B3), el Club Natació Sabadell, etc.; de manera que la sortida, a més d'oferir un entorn real per practicar la llengua, acosta els alumnes a un equipament de la ciutat que els pot ser útil.

La casualitat i, sobretot, la generositat dels nostres alumnes fa que de vegades aquestes sortides tinguin un valor afegit. És el cas de la visita que els alumnes de l'Intermedi 2 (I2) van fer al Museu de Paleontologia Miquel Crusafont, el maig passat. El Raef Minver-Barakat és un dels alumnes del Centre de Normalització Lingüística de Sabadell i, a més, és doctor en paleontologia i investigador del museu. Això li va permetre preparar unes lupes i que els seus companys de classe poguessin conèixer el seu objecte d'investigació: els fòssils de dents de rosegadors del Miocè. També va explicar al grup en què consisteix la seva feina. Així, tots els alumnes de l'I2 van poder sentir-se paleontòlegs per un dia!

<< Tornar al butlletí
Llicència de Creative Commons Consorci per a la Normalització Lingüística